Niko Kovač i Ivan Jurić među 50 najboljih trenera svijeta

Foto: fah

Four Four Two objavio je popis 50 najboljih nogometnih trenera na svijetu na kojem se nalaze i dvojica hrvatski stručnjaka. Ivan Jurić zauzeo je na njemu 45. mjesto, a Niko Kovač 27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ivan Jurić gradi katedralu na živom pijesku u Hellas Veroni”, obrazloženje je Jurićevog uvrštavanja na popis.

Na polovici liste je Niko Kovač čiji je Monaco i pred posljednje kolo u Ligue 1 u borbi za naslov prvaka.

”Kad su pali zidovi oko Kovačevog Bayern Münchena, morao se zapitati koja će mu se sljedeća prilika ponuditi. U Monacu je hrvatski trener uspio oživjeti palog diva od bitke za ostanak do borbe za titulu te je vratio klub na njegovo mjesto u Ligue 1”, navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kovač se vratio načelima iz dana u Red Bull Salzburgu, kad je igrao 3-2-5 s veznjacima između linija. Napadači Wissam Ben Yedder i Kevin Volland preuzeli su inicijativu u Monacovoj želji da s mnogo lopti preko krila budu opasni u završnici. Monegažani su još u procesu, ali Kovač ih je već pretvorio u jaku momčad koja izgleda sjajno kad ima loptu u posjedu”, zaključuje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.