Niko Kovač ‘otkrio’ nasljednika Vedrana Ćorluke: ‘Moje srce kuca samo za Hrvatsku’

Foto: Twitter

Hrvatski stručnjak Niko Kovač već se ”udomaćio” na klupi najboljeg njemačkog kluba i višestrukog europskog prvaka, Bayerna. Navijači su ga prihvatili mediji također.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u prijateljskoj utakmici Bavarci su pregazili nekoć vrhunski njemački klub, a danas tek drugoligaša, HSV. Bilo je je 4:1 za momčad iz Muenchena. Pogotke su zabili dvostruki strijelci Sandro Wagner i Thomas Müller.

Sama po sebi utakmica ne bi privukla značajnu pozornost da Niko Kovač nije povukao jedan hrabar potez kojim je oduševio dio njemačke nogometne javnosti, tamošnje medije. Naime, u ”vatru” bivši hrvatski izbornik gurnuo je nekoliko mladića koji su na pragu punoljetnosti ili su tek nedavno to postali. Najmlađi među njima bio je 17-godišnji Hrvat – Ivan Mihaljević. Naravno, on je hrvatskoj javnosti najzanimljiviji.

Prema svemu sudeći hrvatski stručnjak voli mlade igrače te im nastoji dati što je prije moguće šansu za napredak s obzirom kako je nedavno promovirao Josipa Stanišića. Za sada mediji to honoriraju Niki Kovaču, koji je s Bayernom već i osvojio prvi trofej, njemački Superkup, nakon što je demontirao svoj bivši klub Eintracht.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, mladi Mihaljević je u njemački Bayern stigao u šestom mjesecu ove godine, do tada je igrao u  mlađim uzrastima Unterhachinga, a bio je i kapetan.  Mihaljević je rođen 17. srpnja 2001. godine i nedavno je, kako smo već spomenuli, proslavio 17. rođendan. Sa svojih 190 centimetara Ivan ima visinu za vrhunskog obrambenog igrača, koji će, ako se nastavi razvijati na ovakav način, biti u stanju zaustaviti sve robusnije i u igri glavom sve moćnije najbolje napadače Europe. Igra u obrani,  ali je kao polivalentan igrač sposoban odigrati na mjestu zadnjeg veznog te lijevog bočnog.

Neki ga već vide kao nasljednika Vedrana Ćorluke u dresu hrvatske reprezentacije. Podsjetimo, Vedran se nedavno oprostio od vatrenog dresa, tako da bi u dogledno vrijeme Ivan mogao biti pravo pojačanje.  Navodno je Mihaljeviću nogometni idol jedan od najboljih stopera svijeta, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, a izuzetno cijeni Realovog Sergija Ramosa.

Mladi nogometaš zapeo je za oko i ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza, tako ga je savjetnik predsjednika HNS-a, Davora Šukera, Zorislav Srebrić, zapazio dok je igrao za Unterhaching protiv Greuther Fürtha, a dobio je i poziv Roberta Jarnija, izbornika U19 selekcije.  Jarni Mihaljevića namjerava koristiti i u kvalifikacijama U19 reprezentacije za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Armeniji. Naravno, puno će toga ovisiti o samom nogometašu, koji će se morati dokazivati u jakoj Bundesligi ne bi li jednog dana dobio i poziv Zlatka Dalića. Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva i nakon srebra dres hrvatske nogometne reprezentacije dobio je na cijeni, danas cijeli svijet cijeni hrvatske nogometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poziv za reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. A da sam morao birati, moj odgovor bi uvijek bio isti. Moje srce kuca samo za Hrvatsku”, rekao je mladi stoper Bayerna na pitanje što bi se dogodilo da je dobio poziv izbornika Njemačke ili BiH, s obzirom na porijeklo njegovih roditelja.  Drugim riječima, Hrvatska ima još jedan nogometni dijamant, doduše nebrušeni, koji bi u pravim rukama trebao zasjati punim sjajem.

Niko Kovač sasvim sigurno zna što radi, dokazao je to posljednjih godina u Bundesligi. Pod njegovim vodstvom proigrao je i Ante Rebić te se prometnuo u jednog od najboljih krilnih napadača svijeta.  Oduševio je Ante igrama u Rusiji, a zabio je i pogodak Argentini.

“Nadam se samo da ću im se jednog dana približiti i zaigrati za neki od najvećih europskih klubova”, kazao je prije nekoliko mjeseci Ivan, prije nego li je došao u Bayern. Polako se ovom mladiću snovi ostvaruju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.