Niko Kovač otvoreno: Razgovarao sam s ljudima koji su nas napali, a to sve nema veze s navijanjem

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, zajedno s delegacijom HNS-a, došao je danas u Split na dogovore oko organizacije utakmice protiv Italije. No, nakon sastanka s čelnicima Hajduka prvo se osvrnuo na jučerašnji incident koji se dogodio na odmorištu Zir gdje su ih huligani verbalno i fizički napali, prenosi vecernji.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bili smo na putu i dogodila nam se malo nezgodna situacija. Policija je došla, rekli smo sve, ne bih više širio tu priču. Moramo se suprotstaviti svi skupa tome, to nema veze s navijanjem”, prve su Kovačeve riječi.

“Bilo ih je desetak, po onome što smo vidjeli, imali su oznake Hajduka. Razgovarao sam s njima, bili su na utakmici u Rovinju. Ja sam pokušao smiriti strasti, komunicirao sam koliko sam mogao, nije bilo jednostavno, Nikša (Martinac, nap. a.) je dobio malo, auto je oštećen”, pojasnio je Niko te dodao: “Rekao sam da se smirimo, ne vidim razloga za tući se, htjeli smo popiti kavu, pojesti sendvič, pokušali su nas izazvati, mi smo bili mirni… Nije sad u pitanju Niko Kovač. Gledam na sebe kao državljanina Hrvatske, nije lijepo to doživjeti, gubimo na rejtingu. To je manjina, tu i mediji mogu doprinijeti tome. Radi naše djece koja žele ići na utakmice”.

“Pratim Austriju i Njemačku, ne baca to lijepu sliku na nas. Svi me zivkaju, pitaju što je bilo, pokušavam biti staložen, da ne blatimo Hrvatsku”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga riječ je preuzeo Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

“Incident? Sve je riješeno, teško je govoriti o tome… Naš dolazak pokazuje da mi duboko vjerujemo da nema alternative razgovorima s Hajdukom. Da je ovo početak sređivanja stanja. Ovo je nemili incident koji nećemo zaboraviti, ali neće utjecati na daljnje razgovore. Iz Hajduka su nam se ispričali u prvoj rečenici. Nismo ničime izazvali incident. To je upozorenje da ne huškamo nikoga, jer će nam se obiti o glavu. Svima. Moramo smiriti strasti. To je ludo, nitko normalan ovo ne može prihvatiti. Vjerujemo da je ovo izolirani slučaj”, rekao je.

Osvrnuo se onda i na sastanak s čelnicima Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je treći sastanak, složit ćemo priopćenje. Našle su se sve tri strane bitne za organizaciju. Grad je pokazao maksimalnu suradnju da utakmica prođe u najboljem redu. Uslijedit će još tehničkih sastanaka. Pregovaramo s Gradom, tražit ćemo mogućnost da budu Fan zone, da bude fešta, bez obzira na kaznu, rekao je Vrbanović i dodao za kazna Brbiću i dalje ostaje na snazi”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.