Niko Kovač umjesto tri igrača otpisao je samo Iličevića

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je kraći popis igrača koji će putovati na prvi dio priprema u austrijski Bad Tatzmannsdorf, a s početne liste od 30 kandidata zbog ozljede je otpao samo Ivo Iličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač će u Bad Tatzmannsdorf voditi 27 igrača, budući da se Luka Modrić i Niko Kranjčar zbog klupskih obveza neće moći priključiti reprezentaciji na startu priprema u Austriji. Modrić 24. svibnja igra finale Lige prvaka s Realom, dok Kranjčarev QPR istoga dana igra odlučujuću utakmicu za ulazak u Premiership.

U nedjelju sam obavijestio Iličevića o ovoj odluci. Žao mi je što neće biti s nama, no važno je da sada zaliječi sve probleme i u iduću sezonu uđe maksimalno spreman kako ne bi periodično imao probleme s ozljedama, komentirao je izbornik Kovač izostanak Iličevića s popisa igrača.

Što se ostalih igrača tiče, s obzirom na to da nam se Modrić i Kranjčar priključuju kasnije, procijenili smo kako je najbolje dati šansu svima. Momci su zaslužili priliku izboriti se za put u Brazil, na njima je sada da pokažu kvalitetu, formu i predanost kakvu tražimo za Brazil, , poručio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativci se od 21. svibnja okupljaju u Zagrebu, a u petak 23. svibnja reprezentacija putuje na pripreme u Bad Tatzmannsdorf. Izbornik Kovač objavit će konačnu listu od 23 nogometaša koji će putovati u Brazil nakon prijateljske utakmice s Malijem koja se igra u Osijeku 31. svibnja.

Popis reprezentativaca
Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Oliver Zelenika (Lokomotiva)
Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Ivan Strinić (Dnipro), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Genoa), Igor Bubnjić (Udinese)
Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Niko Kranjčar (QPR), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Mateo Kovačić (Internazionale), Milan Badelj (HSV), Marcelo Brozović (Dinamo), Ivan Močinić (Rijeka), Mario Pašalić (Hajduk), Sammir (Getafe)
Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Ante Rebić (Fiorentina), Duje Čop (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.