Niko Kovač: Znam koliko može biti neugodna Malta, osjetio sam to kao igrač

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač i prvi strijelac Mario Mandžukić dan prije utakmice pred novinarima najavili su početak europskih kvalifikacija i dvoboj Hrvatske i Malte u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica protiv Cipra potvrdila je mnogo toga što smo već imali u glavi, ali donijela je i nove ideje o kojima razmišljamo. Pokušat ćemo postaviti momčad koja će nastaviti s onime što smo pokazali u Puli, a to je pritisak na protivnika radi što ranijeg postizanja pogotka, , najavio je Niko Kovač.

Svi su Kovačevi izabranici, unatoč manjim zdravstvenim problemima tijekom posljednjih dana, spremni za utakmicu, a u ponedjeljak navečer odradit će još jedan trening.

– Malta je uvijek nezgodna, za bilo kojeg protivnika, to sam osjetio i na svojoj koži. Vjerujemo u sebe, ali moramo na terenu pokazati da smo zaslužili ulogu favorita. Moramo usmjeriti utakmicu u željenom smjeru. Oduvijek poštujem svakog protivnika, pa ću tako sutra i Maltu, ali moramo zaigrati agresivno. Ukoliko bismo Malti dopustili igru, oni imaju dovoljno kvalitetne igrače da nas ugroze, upozorio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nijednu utakmicu ne smijemo shvatiti prelagano jer će nam se obiti o glavu, a to ne želim. Moramo biti pravi i tada će Hrvatska sigurno biti pobjednik. Malta je slabija od nas, ali bez naše koncentracije oni mogu napraviti čudo. Gledali smo njihove utakmice, dobro se brane, što smo pokušali simulirati protiv Cipra, dodao je Kovač.

Stručni je stožer s igračima bio odradio još jedan sastanak na kojemu je tema bila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no to je sada prošlost, naglasio je Kovač te zaključio:

– Ono što je bilo, to više ne možemo promijeniti. Za nas su bitni danas i sutra, na to možemo utjecati. Svaka generacija nosi nešto svoje. Sada imamo dosta mladih, kvalitetnih igrača koji dobivaju priliku. Kad nam se vrate Perišić i Rebić, imat ćemo još veći fond igrača. Tko god bude igrao dobro, ima šansu dobiti poziv, a svi koji su ovdje zaslužili su ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč jednom propuštenom treningu zbog manjih zdravstvenih poteškoća, Mario Mandžukić u potpunosti je pripravan za prvi kvalifikacijski ogled Hrvatske u novom ciklusu.

– Osjećam se odlično, znao sam da ću biti spreman za Maltu. Suradnja s Kramarićem u dvoboju s Ciprom bila je dobra, dobro smo se slagali, ali pokušavam se slagati sa svima. Svi smo bili dobri, i moramo tako nastaviti, najavio je napadač španjolskog prvaka Atletico Madrida.

Dobru fizičku spremu duguje i radu u svome klubu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Po dolasku u Madrid shvatio sam zašto je Atletico bio toliko dobar prošle sezone. Oni su prava radnička momčad, izrazito se radi na fizičkoj spremi i snazi.

Maltežane će se još jednom analizirati prije utakmice, a Mandžukić govori:

– Znamo što nas čeka, neće biti lako. Nećemo podcijeniti nikoga, no svjesni smo svoje snage. Malta će pokušati što dulje držati nulu i čekati svoju šansu iz protunapada, ali mi moramo pobijediti i pokušat ćemo što prije zabiti gol. Imamo kvalitetu i za guste obrane, uvjeren sam da smo mi ti koji ćemo se veseliti. Sigurno ćemo biti motivirani i dovoljno koncentrirani da uđemo u utakmicu kako treba.

Pogled u prošlost više nema previše smisla, smatra Mandžukić, već se treba što prije sasvim posvetiti budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne bih se previše vraćao na Svjetsko prvenstvo. Nismo sretni onime što smo napravili, znamo da možemo i moramo bolje, te ćemo se probati popraviti u kvalifikacijama za EP. Protiv Cipra smo pokazali da smo na dobrome putu i da imamo lijepu budućnost pred sobom, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.