Nikola Vlašić: ‘Velika je stvar kad imaš obitelj uz sebe, ne od početka karijere nego cijeli život’

Foto: fah

Nikola Vlašić sezonu sa CSKA počinje tek 29. veljače, a dotad se priprema u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napredovao sam u svakom segmentu. Hoćete od brzine, pa snage, eksplozivnosti, tehnike, taktike, shvaćanja nogometne igre… Otišao sam gore i više od jedne stepenice. Cilj mi je da svaki dan budem sve bolji”, otkrio je za Sportske novosti.

“Nemam neki veliki i stalni tim, nitko nije sa mnom cijelo vrijeme u Moskvi, ali zna se tko stoji iza mene, ne od početka karijere nego cijeli život. To je obitelj i meni najbliži. Velika je stvar kad imaš takve ljude pokraj sebe. Ako u nekom trenutku možda i ne ide najbolje, ne mijenjaš one koji te prate”, kaže o ljudima koji ga okružuju.

Vlašić radi na sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek toga ima. Iako se moram prilagoditi klupskom programu. Ako smo ujutro odradili nogometni trening, a poslijepodne trkački, ne mogu nakon toga ostati i pucati. Treba naći vrijeme za to. Nakon lakšeg treninge ostanem na terenu i vježbam šut. Upravo po tom pitanju nastojim najviše otići naprijed. Želim imati još više šutova i opasnije dolaziti u završnicu. Stavio sam si u zadatak da svakim udarcem moram pogoditi okvir gola. Na taj način daješ si šansu da zabiješ mnogo više pogodaka. U efikasnosti tražim dodatan iskorak”, dodaje.

Kako mu se čini skupina na Euru?

“Zahtjevna je. Iako mislim da je svim igračima veliko zadovoljstvo što igramo u prvom kolu s Englezima. Radi se o velikoj reprezentaciji, na Wembleyju, sve što se može povezati s tim događajem je zadivljujuće. Jedva čekamo tu utakmicu. Što se tiče Češke, ona je dobra reprezentacija, ali mislim da smo mi jako kvalitetni i da se ne trebamo bojati nikoga”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.