Njemački problemi s dresovima: Moguće ih je napraviti da podsjećaju na naciste

Foto: Twitter

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je prije deset dana da je potpisao ugovor o partnerstvu s Nikeom za razdoblje od 2027. do 2034. godine. No, već su nastali problemi. Zbog specifičnog fonta brojeva i drugih dizajnerskih rješenja, neki detalji na dresu podsjećaju na zločinačke ideologije iz prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Konig, njemački povjesničar i arheolog, na svojem Twitter profilu objavio kako izgleda dres s brojem 44. A to podsjeća na oznaku SS, koju su nosile zločinačke divizije SS organizacije u Drugom svjetskom ratu. Riječ je o paravojnoj formaciji koja je bila pod direktnom upravom Adolfa Hitlera i Nacističke partije.

“Iz povijesne perspektive je vrlo upitno treba li dozvoliti ovakve dresove za Europsko prvenstvo”, poručio je Konig.


Nitko pak u reprezentaciji neće nositi broj 44 na Euru gdje su brojevi standardizirani od 1 do 26. Ali na službenoj stranici reprezentacije moguće naručiti dres i personalizirati ga tim brojem čime bi navijači mogli promovirati nacistički režim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.