Njemački reprezentativac o smjeni Nike Kovača: ”Nije bilo lako, ovo je neuspjeh i nas igrača”

foto fah

Hrvatski trener, Niko Kovač, oprostio se s igračima Bayerna te im je poželio sreću u budućnosti. I doista, trebat će klubu iz Muenchena dosta sreće, na redu su novi izazovi, najprije nastavak Lige prvaka s obzirom kako na Allianz Arenu dolazi grčki Olympiacios, kojeg Bayern, predvođen Kovačem, pobijedio u prošlom kolu u Grčkoj 3:2. Klupu Bayerna privremeno je preuzeo Kovačev pomoćnik Hansi Flick te će debitirati baš u najjačem europskom klupskom nogometnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči nastavka natjecanja u Ligi prvaka na tiskovnoj konferenciji pojavili su se njemački reprezentativac, Joshua Kimmich i novi trener Flick.

Zvijezda Bayerna potvrdila je da u klubu vlada loša atmosfera, a govorio je i o oproštaju od Kovača:

“Nije bilo lako jutros. Pozdravili smo se s trenerom, ali ovo je i neuspjeh nas igrača. To znači da si i mi moramo postaviti neka pitanja. Moramo i napredovati”, kazao je njemački nogometaš nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad je glavna odgovornost na nama, igračima. Nema više opravdanja ni za koga, moramo sutra pobijediti.”

Na pitanje novinara je li tko igrače pitao što o smjeni trenera njemački nogometaš je kazao:

“Ne. To je, naravno, zadatak šefova.”
Inače, Kimmich je bio posljednjih mjeseci jedan od medijski najprisutnijih igrača Bayerna, umjesto da je govorio na terenu govorio je u medijima i otvoreno kritizirao igru momčadi, iako to nije njegov posao.  A onda na tiskovnoj konferenciji kaže kako je poraz u Frankfurtu i otkaz treneru ”i neuspjeh igrača…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo na gospodski Kovačav oproštaj od Bayerna:

“Dragi Bayernovi zaposlenici, sigurno ste čuli da više nismo trener/pomoćni trener kluba. Oproštaj s više od 1000 kolega bio bi težak, a želimo i pustiti momčad da se u miru pripremi za dvije bitne utakmice protiv Olympiakosa i Borussije. Zbog toga vam se obraćamo mailom. Hvala vam od srca. Svi ste nas toplo dočekali, uvijek bili tu za nas kad smo trebali pomoć i uvijek nas podržavali. Hvala za sve naše razgovore. Nikad nećemo zaboraviti osvajanje lige, kupa i superkupa. Želimo vam sve najbolje, kao i cijelom klubu. Naravno da ostajemo navijači Bayerna. Sve najbolje i pozdrav.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.