Njemačkom izborniku žao je što na Euru neće moći računati na golmana Barcelone, no postoji i druga strana priče

Foto: fah

Njemački izbornik, Joachim Low, danas je objavio popis igrača za predstojeće Europsko nogometno prvenstvo. Spomenimo kako je Low, bez obzira na rezultat na Euru, najavio odlazak s klupe francuske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni ljubitelji nogometa diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju početak Europskog prvenstva, očekuje se jako puno spektakularnih utakmica, na Euru će igrati i hrvatska nogometna reprezentacija. Brojni izbornici objavljuju ovih dana popise igrača koje će voditi na Euro, objavio je to i Zlatko Dalić, a danas i njemački izbornik.

Izbornik Njemačke objavio je popis na kojem se nalazi 26 imena, a u reprezentaciju se nakon kraće pauze vraćaju Thomas Muller i Mats Hummels. U posljednji je trenutak sa popisa ”ispao” golman Barcelone, Marc-Andre ter Stegen, koji je ove sezone branio u dobroj formi u katalonskom klubu. Međutim, nakon utakmice i poraza Barce protiv Celte priopćeno je da Ter Stegen mora na operaciju koljena te da je primoran propustiti nastup na Europskom prvenstvu.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji njemački je izbornik kazao da mu je žao što Ter Stegen neće biti dio reprezentacije na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao nam je što nas je Ter Stegen obavijestio o svojoj ozljedi. To je tužno i za nas i za njega jer je posljednjih godina u Barci pružao sjajne partije. Nažalost, neće moći ići na Euro, ali tu je Neuer. Imamo dva velika golmana kojima možemo vjerovati”, poručio je Low.

Njemački mediji pišu kako ovo nije previše pogodilo njemačkog izbornika s obzirom da je Neuer i dalje uvjerljivo prvi izbor za golmana Elfa te mnogi zapravo sumnjaju da je Ter Stegen morao tako hitno na operaciju kao što to tvrdi. Ter Stegen je i prije svega ovoga javno izražavao nezadovoljstvo minutažom u reprezentaciji i činjenicom da je pričuva Neueru. Zbog svega toga mnogi smatraju kako je prvi vratar Barcelone zapravo namjerno odlučio propustiti Euro kako bi bio spreman za početak nove sezone s Barcelonom.

Kako piše Bild Ter Stegen je od katalonskog kluba dobio smjernice prema kojima je važnije da sada operira koljeno i spremi se za sezonu, nego da ide na EP i sjedi na klupi i propusti početak nove sezone Barcelone, koju će u novoj sezoni vrlo vjerojatno voditi novi trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.