Nova pobjeda: Guardiola i Manchester City na korak do naslova prvaka Engleske

Foto: fah

Nogometaši Manchester Cityja na korak su do osvajanja naslova prvaka Engleske. Naime, momčad Pepa Guardiole uspjela je u gostima pobijediti Crystal Palace sa 2:0 u okviru 34. kola Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Pep Guardiola itekako ima razloga za zadovoljstvo, odmorio je većinu prvotimaca, stigao je do rutinske pobjede i imat će odmorne igrače za uzvrat polufinala Lige prvaka protiv PSG-a. City je na korak do najuspješnije sezone u povijesti, pogotovo ako znamo da NIKAD nije osvojio Ligu prvaka.

Prvu priliku na današnjoj utamici imao je Palace u 29. minuti kada je Townsend centrirao, Benteke je pucao glavom. Naravno, ništa od gola. Deset minuta nakon toga prilika za goste, u prilici je bio Sergio Aguero, igrač koji je napokon dobio svoju šansu te je krenuo od prve minute, no nakon njegovog udarca lopta je otišla pored stative.

Konačno, City je do vodstva stigao u 59. minuti. Mendy je asistirao, a fantastičan gol za 1:0 postigao je Aguero te je tako dokazao da je i dalje veliki majstor za golove. Dvije minute kasnije City je riješio pitanje pobjednika. Nakon odlične akcije mrežu domaćeg sastava zatresao je Torres te je zabio za konačnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City mogao je doći do još ponekog gola na utakmici, propustili su nekoliko sjajnih prilika. No ostalo je 2:0, sasvim dovoljno za tri boda.

City nakon ove pobjede ima 80 bodova te imaju čak 13 bodova više od Manchester Uniteda. Ako bi United sutra izgubio od Liverpoola Manchester City i službeno bi postao prvak Engleske.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.