Nove poruke: Zašto u svom priopćenju Torcida nije osudila huliganske napade na Ohandzu i brutalne prijetnje igračima?

Foto: fah

Nakon što je čitava hrvatska javnost jednodušno osudila seriju huliganskih napada i prijetnji igračima Hajduka oglasila se i Torcida. U svom službenom priopćenju imenom i prezimenom nisu nikoga prozvali, ali su poslali određene poruke, neki bi ih nazvali i brutalnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nisu osudili kukavički napad na igrača Hajduka Francka Ohandzu. Nisu osudili ni ostale huliganske nasrtaje na Hajdukove igrače.

Zašto? Naime, većina će se složiti kako s tim kukavičkim napadima Torcida  nema ništa zajedničko, bez obzira na prijetnje nekih pripadnika Torcide upućene igračima, već je zapravo riječ o odmetnutoj skupini huligana koja terorizira sve neistomišljenike oko sebe.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovim putem želimo još jednom jasno i glasno ponoviti – Torcida je osnivač udruge Naš Hajduk, u potpunosti podržava projekt, te za nas kao grupu ne postoji alternativa postojećem modelu upravljanja klubom.

Dužni smo naglasiti da su konačno iza nas ona teška vremena kada igrači i uprava „nisu imali za papar“ i krpali su kraj s krajem, odnosno vrijeme financijske konsolidacije kluba je umnogome iza nas, i napokon (pozamašne) plaće ne kasne nikome niti jednog jedinog dana.

Sukladno tome, smatramo da je u sezoni 2017/2018 sazrelo vrijeme za sportski i rezultatski rast prve momčadi, borba za titulu do samog kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim dobili smo popularnu „hajdučku jesen“; od ljetne euforije do hladnog tuša, iako Hajduk ima itekako skuplju momčad nego prethodnih godina.

Sve se to događa dok vodećim ljudima kluba i struci ispadaju bomboni iz usta.

Imali su fanatičnu podršku i sve uvjete za rad, Torcida je uvijek bila uz njih, u najljepšim i u najtežim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu, nakon poraza od svih glavnih konkurenata ove sezone, događa se utakmica u Koprivnici, a zatim i katastrofa protiv Rudeša i to su kapi koje su prelile čašu. Je li nam to „hvala“?

Želimo da Uprava kluba preuzme odgovornost za ovaj neuspjeh u pravom smislu te riječi i od te solucije nećemo odustati.

Navijačka tribina je mjesto našeg djelovanja, prostor kojeg smo u prošlosti uvijek koristili da izrazimo svoj stav! To ćemo nastaviti na taj način raditi i u budućnosti.

Želimo isto tako poručiti svim hohštaplerima koji su izgmizali iz svojih špilja u kojima su u tmini kovali zlo, a sada se javljaju zbog svojih egoističnih napadaja i osobne koristi, da odje*u od Hajduka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste prošlost!

HAJDUK ŽIVI VJEČNO!”, stoji u priopćenju Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.