Novi loš dan za naše predstavnike na judo Grand Prixu

Drugog dana natjecanja na judo Zagreb Grand Prix 2015. turniru nastupilo je devetero hrvatskih predstavnika, ali nitko nije uspio izborili plasman u završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreja Đaković je u prvoj borbi u kategoriji do 63kg svladala Hadžitbajevu iz Turkmenistana, dok je u drugoj ipak bolja bila Talijanka Gwend. U istoj kategoriji Buga Kovač je uspjela pobijediti Amerikanku Akiyamu te osigurati borbu s Njemicom Trajdos, no ipak nije prošla u četvrtfinale. Marijana Mišković je za protivnicu imala aktualnu viceprvakinju svijeta, Izraelku Gerbi, no, iako se Mišković odlično držala, Izraelka je bila bolja.

U muškom dijelu poraze su upisali Mislav Ljubenkov (do 81kg) od srpskog judaša Majdova, te Denis Beljić od Austrijanca Otta. Karlo Lacković (do 73kg) je poražen od Ukrajinca Homula, dok je Dominik Družeta poražen je od Rumunja Bodirlaua.

Grad Prix Zagreb u subotu je svečano otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekavši kako je sport način života, koji je naročito važan za mlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sportom se mogu postići mnoge stvari, upoznati različite kulture te povezati ljudi i nacije. Zaslužuje bolji tretman u društvu, i trebamo se truditi kako bismo izgradili infrastrukturu, da naši mladi mogu trenirati i baviti se sportom neovisno o vremenu”, zaključila je Grabar Kitarović naglasivši kako ovaj Grand Prix pokazuje da smo u svijetu prepoznati i kao dobri domaćini i organizatori.

U kategoriji do 63 kilograma kod žena, uz podršku mnogobrojnih navijača, zlatom se okitila predstavnica iz susjedne Slovenije, Tina Trstenjak, koja je u finalu bila bolja od Francuskinje Clarisse Agbegnenou. Bronca u ovoj kategoriji, pripala je Yarden Gerbi iz Izraela i Edwige Gwend iz Italije.

Zlato u kategoriji do 73 kilograma kod muškaraca osvojio je Lasha Shavdatuashvili iz Gruzije, pobijedivši predstavnika Mongolije Tsagaanbaatara Khashbaatara. Broncu su osvojili predstavnik Francuske Pierre Duprat, te Izraela, Sagi Muki. Iznenađenje u ovoj kategoriji svakako je činjenica da je bez medalje ostao Nizozemac Dex Elmond, prošlogodišnji pobjednik i prvi nositelj ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja u kategoriji do 70 kilograma kod žena je Izraelka Linda Bolder, koja je u finalu bila bolja od Sally Conway iz Velike Britanije, dok su broncu osvojile Kelita Zupancic iz Kanade i Fanny Estelle iz Francuske. Kod muškaraca u kategoriji do 81 kilograma zlato je pripalo Szabolcsu Krizsanu iz Mađarske. Srebro je osvojio njegov sunarodnjak Laszlo Csoknyai, a broncu Hasan Halmurzajev iz Rusije te Nizozemac Frank De Wit.

Posljednjeg dana natjecanja imat ćemo sedam predstavnika u tri kategorije; žene preko 78 kilograma, muškarci do 90 kilograma, do 100 kilograma i preko 100 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.