Novi početak Vatrenih: Ovih 11 ‘ima zadatak’ pobijediti Tursku?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se pred novim izazovom. U sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo Vatreni, kao veliki favoriti, dočekuju Tursku. Jedini hendikep naše reprezentacije je činjenica da će se opet igrati pred praznim tribinama, bez gledatelja, zahvaljujući novoj kazni Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Turske, koja je znatno pomladila momčad, Hrvatska nema većih promjena u momčadi od one utakmice od prije skoro tri mjeseca kada su pogotkom Luke Modrića Vatreni svladali Tursku na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Osim Darija Srne, koji se oprostio od dresa nacionalne reprezentacije, ostali Vatreni su na broju, zapravo, mnogi tvrde da je ova danas reprezentacija jača nego ona koja je Tursku pobijedile prije osamdesetak dana.  No, i Turska je, iako bez nekih većih zvijezda, jača, pomlađena, borbenija, motiviranija. No, sve ovisi o Hrvatskoj, ako Vatreni budu pravi šanse Turske nisu pretjerano velike.

Prema posljednjim informacija hrvatski izbornik ima u glavi sastav za važnu utakmicu na Maksimiru, jedina je navodno dvojba između Marcela  Brozovića i Marka Pjace, jasno je da Pjaca više vuče prema napadu, ofenzivnije je orijentiran i ako bi zaigrao od prve minute Hrvatska bi otvorenim kartama krenula bez kalklulacija, napala Tursku, što neće biti lako bez one početne navijačke potpore, huka s tribina koji nosi, tjera naprijed.

Srećom, Ivan Rakitić, jedan od najboljih hrvatskih igrača, stigao je na vrijeme, uspio riješiti osobne probleme, srećom, zdravstveno stanje njegove kćerkice sada je u redu, zbog ozljede su ranije otpali Danijel Subašić i Josip Pivarić. Ipak, tome unatoč, Ante Čačić ima na raspolaganju jaku reprezentaciju koja može protiv Turske izboriti toliko potrebnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako neće protiv Turske, kako će Vatreni na Svjetskom prvenstvu protiv Njemačke, Italije, Francuske, Argentine…?

Podsjetimo, ozlijeđenog golmana Danijela Subašića trebao bi zamijeniti Hajdukovac Lovre Kalinić, dok bi odmah ispred njega bili Šime Vrsaljko, kao trajna zamjena za Darija Srnu, zatim Dejan  Vedran Ćorluka, Ivan Strinić  i Domagoj Vida.  Trenutno je velika dvojba hoće li igrati pouzdani Vida ili povratnik Dejan Lovren, igrač Liverpoola vrlo lako bi ponovno mogao početak utakmice promatrati s klupe.

U veznom redu ništa novo? Ili možda ipak? Tu su kapetan Luka Modrić, Milan Badelj, koji je igrom oduševio na Euru, što će izbornik vjerojatno u budućnosti honorirati, barem dok  Badelj  bude igrao kao zadnjih mjeseci za Vatrene. Na lijevu će stranu brzonogi Ivan Perišić, na polušpicu navodno Ivan Rakitić, u napad, naravno, igrač Juventusa Mario Mandžulić. Kako smo spomenuli jedina ozbiljna dvojba je Brozović ili Pjaca na desnoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva zadnja vezna bit će Luka Modrić i Milan Badelj . Ante Čačić bio je zadovoljan predstavama ovog dvojca u Francuskoj, pa nema namjeru remetiti ravnotežu u sredini terena. Lijevim krilom ordinirat će Ivan Perišić , na polušpici djelovati Ivan Rakitić , dok je jedina Čačićeva dvojba – desno krilo. Marcelo Brozović ili Marko Pjaca.

Podsjetimo, Marcelo Brozović odigrao je vrlo dobar turnir na Euru, izborio se za standardnu poziciju u prvom sastau Vatrenih, no, ni Pjaca nije ništa manje zanimljiv Čačiću, s obzirom na činjenicu da je Pjaca moderan nogometaš, pravi jurišink s krila koji se uz pravu loptu lakoćom može probiti iza leđa protivničke obrane. Jedan na jedan Pjaca je nenadmašan, lakoćom može proći bilo kojeg igrača na svijetu.

S klupe bi trebali svoju šansu čekati i dva napadača Andrej Kramarić i Nikola Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić L., Vrsaljko, Strinić, Vida (Lovren), Ćorluka, Brozović (Pjaca), Modrić, Badelj, Rakitić, Perišić, Mandžukić…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.