Novi Sad Al Wahda pobjednik je Cedevita Lipik 3×3 Challengera

Foto: fah

Ekipa Novi Sad Al Wahda pobjednik je Cedevita Lipik 3×3 Challengera, turnira u 3×3 uličnoj košarci koji je održan u Lipiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Sad je u finalnoj utakmici, koja je zbog lošeg vremena održan u sportskoj dvorani u Lipiku, pobijedio ekipu Liman iz Novog Sada rezultatom 21-17.

Usprkos porazu i Liman ima razloga za zadovoljstvo jer su se oba finalista plasirala na Masters 3×3 World tour serije koji će biti odigran u kanadskom Saskatoonu 15. i 16. srpnja.

Novi Sad Al Wahda, za koju su na ovom turniru igrali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Nikola Pavlović i Danilo Mijatović su uz plasman u Kanadu i novčanu nagradu od 6.000 dolara, osvojili i Trofej Dražena Petrovića kojeg već desetu godinu organizator turnira, Udruga Libox, uručuje pobjedniku, uz odobrenje obitelji Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator je najkorisnijijim igračem turnira proglasio Dejana Majstorovića iz pobjedničke ekipe.

Na turniru je igralo 16 ekipa iz devet zemalja (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Španjolska, Češka, Nizozemska, Rusija i Poljska), a treba dodati da su uz već spomenute finaliste, do polufinala stigli i Olimp Beograd i češki Humpolec.

O snazi Cedevita Lipik 3×3 Challengera govori podatak da je na njemu nastupilo 13 od 15 trenutno najboljih 3×3 ekipa u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lipik je jedan od svega trinaest gradova u svijetu kojemu je FIBA dodijelila domaćinstvo Challenger turnira. Ostali domaćini su Moskva, Bukurešt, Nanjing, Penang, Odense, Haag, Ulaanbaatar, Huai An, Ljubljana, Taipei City, Sao Paolo i Sibiu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.