Kako bi obranili organizatore britanski mediji na prizeman način okomili se na Usaina Bolta?

Foto: Fah

Jedan od najboljih i najvećih svjetskih sportaša svih vremena, legendarni Usain Bolt, zbog spleta nesretnih okolnosti nije uspio završiti karijeru na način na koji je to želio i na način na koji je to zaslužio.  Sjajnog sportaša iz Jamajke  i ”najbržeg čovjeka” na svijetu nakon oproštaja u Londonu, na Svjetskom prvenstvu, žestoko su kritizirali britanski mediji, i inače poznati po nemilosrdnom senzacionalizmu.  Posljednju utrku karijere zbog ozljede veliki Bolt nije uspio završiti. Koji je tome razlog?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je jednostavno posrnuo na stazi brojni navijači legendarnog Bolta diljem svijeta postavili su sami sebi pitanje, u nevjerici, što se dogodilo, zašto je ne tako davno neprikosnoveni atletski kralj ”kolabirao” na kraju?

Očito je, tvrde Britanci, došao nespreman na SP u London s obzirom kako je najprije ostao bez zlata jer je utrku na 100 metara završio na trećem mjestu, uzevši broncu, a onda mu je ozljeda uništila i štafetu. Objektivni analitičari i dobri poznavatelji prilika krivnju svaljuju na organizatore, odnosno, i na vremenske prilike, organizatori su pustili Bolta i ekipu da na zagrijavanju čekaju barem 40 minuta zbog ranijih dodjela medalja. Početak štafete kasnio je dobrih 10 minuta. Ovakvi propusti se inače ne događaju, a posebno ne na Svjetskom prvenstvo. Naravno, ne tako davno takva jedna ”sitnica” ne bi omela Bolta, koji se ipak pomalo opustio, svjestan da odlazi kao najveći te da se neće vratiti.

Foto: Snimka zaslona

Engleski mediji, kako bi obranili čast organizatora, napali su žestoko Usaina Bolta, poglavito britanski tabloid “The Sun”, nešto poput srpskih tabloida, objavio je snimku s jednog tuluma u samom Londonu. Snimka je navodno snimljena nekoliko dana prije utrke Usaina Bolta. Na tulumu je bio i Bolt, u ”veselom raspoloženju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se radilo u zabavi koja je priređena u jednoj obiteljskoj kući u čast jednog njegovog prijatelja. Naime, The Sun piše kako se na tulumu Bolt ponašao dosta raskalašeno te je pio rum-kolu i Hennessy, pozdravljao sve, plesao… Navodno je bio u društvu jedne djevojke, a kući je otišao ranih jutarnjih sati, oko pola sedam ujutro.

Na zabavu je otišao kako bi odao počast svom prijatelju koji je poginuo u prometnoj nesreći u travnju kada se na svom motoru vraćao iz izlaska s Boltom i još nekoliko prijatelja. Radi se o Germainu Masonu, njegovom prijatelju iz djetinjstva s Jamajke, skakaču u vis kojeg će pamtiti po 2008. godini i trenutku kada je osvojio srebrnu medalju za Veliku Britaniju.

Njegova je smrt ostavila velike posljedice na Bolta, pa dugo nije ni trenirao. Uzeo je pauzu, a nakon nje poručio: “Bilo je teško, ali moram se okrenuti onome što moram napraviti, znam da bi moj prijatejl želio da izađem i dam sve od sebe, kao uvijek, da budem jak i koncentriran na svoj cilj”, rekao je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je i izašao na stazu, te posljednji put dao sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.