Očekivana završnica: Podravka Vegeta i Trešnjevka u finalu hrvatskog rukometnog Kupa

Foto: fah

Rukometašice Podravka Vegete i Trešnjevke izborile su plasman u finale hrvatskog Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka Vegeta je u prvom polufinalnom susretu završnog turnira u Umagu pobijedila Zamet 26-17 (13-10), dok je Trešnjevka bila bolja od Dugog Sela 26-21 (11-11).

Dvoboj Podravke i Zameta bila je repriza prošlogodišnjeg finala. Lani je Podravka slavila 24-16, a ove godine 26-17.

Riječanke su se dobro držale do 24. minute i rezultata 10-10. U desetoj minuti Zamet je čak vodio s dva gola prednosti (6-4). Ipak, u završnici prvog dijela Podravka je pobjegla na 13-10, a potom u prvih 12 minuta nastavka serijom 6-1 povela 19-11 i riješila pitanje pobjednika. Na koncu je bilo plus devet (26-17).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedničku ekipu Gorana Mrđena predvodile su Ekatarina Nemaškalo s osam, Marijeta Vidak sa sedam, te Nikolina Zadravec sa četiri gola. U redovima riječkog sastava kojeg vodi Adrijana Prosenjak najefikasnije su bile Josipa Jerenčinović i Dejana Milosavljević sa po tri gola.

U drugom susretu gledali smo sličan rasplet. Izjednačeno prvo poluvrijeme i dominaciju Trešnjevke u nastavku. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 10-10, a Trešnjevla je potom u nastavak ušla serijom 5-1 i nakon toga više nije ispuštala prednost. Rukometašice Dugog Sela 55, koje su se po prvi put u klupskoj povijesti plasirale na završnicu Kupa, uspjele su smanjiti na dva gola zaostatka (16-14), no Trešnjevka je pobjegla na 22-17 i potom mirno privela susret kraju.

Trešnjevku, koja se po drugi put plasirala u finale, predvodile su sjajna Ana Toth sa 10 golova, te Kristina Smilanić sa četiri gola, dok su u suparničkim redovima najefikasnije bile Andrea Pavković s pet, te Marina Slišković, Josipa Bebek i Iva Rokavec sa po tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka je rekorder sa 21. naslovom pobjednika Kupa, a jedina ekipa koja je Podravci ‘ukrala’ Kup je Lokomotiva kojoj je to uspjelo četiri puta.

Utakmica za treće mjesto je u petak u 15.00 sati, dok je finale u subotu u 14.30 sati.

U petak u Umagu s polufinalnim ogledima počinju i rukometaši, a sastaju se Nexe – Varaždin 1930 (17.00), te PPD Zagreb – Dubrava (19.00). Finalni ogled je u nedjelju u 18.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

Zamet – Podravka Vegeta 17-26
Trešnjevka – Dugo Selo ’55 26-21

Utakmica za 3. mjesto – 12. svibnja

Finale – 13. svibnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.