Očekuje se proglašenje neovisnosti: Hoće li Real uopće ovog vikenda igrati u Kataloniji?

Foto: Snimka zaslona

Španjolski i europski prvak, predvođen Lukom Modrićem i Cristianom Ronaldom, trebao bi ove nedjelje igrati utakmicu u Kataloniji kod Girone. Navodno je odigravanje utakmice pod znakom pitanja, barem tako spekulira Marca, inače medij blizak Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica bi se trebala igrati od 16 sati na stadionu Montilivi. Susret Reala i Girone na rasporedu je u jeku političke krize. Naime, ako katalonski parlament, s obzirom na ”represiju” koja dolazi iz Madrida te prijetnje o ukidanju katalonske autonomije, proglasi neovisnost utakmica će biti odgođena te prebačena za neki drugi datum.  Podsjetimo, od 12 sati traje sjednica parlamenta o rješavanju krize, većina zastupnika u parlamentu traži uspostavu Republike Katalonije.

Recimo i kako je katalonska policija najavila da će utakmica Girone te Reala biti odgođena ako katalonski parlament proglasi nezavisnost.  U Realu, kao klubu iz Madrida, nisu baš presretni razvojem događaja u Kataloniji. Naime, francuski stručnjak na klupi Reala, Zinedine Zidane, tvrdi kako kraljevski klub dolazi igrati nogomet.

”Nismo zabrinuti, igrat ćemo kao i uvijek, nećemo razmišljati o događanjima izvan stadiona. Sigurni smo da će osiguranje za ovu utakmicu biti na visokoj razini, kao i uvijek”, rekao je trener Reala, dok je predsjednik Girone Delfi Geli poslao poruku kako očekuje pobjedu nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Još uvijek nemamo točne informacije o odgodi utakmice protiv Reala. Mi bismo svakako željeli igrati nogomet i nadamo se da će biti tako. To je samo nogomet, svi žele uživati u sjajnom nogometnom danu”

Marca tvrdi kako se protokol Reala neće za sada mijenjati te bi prvaci Španjolske i Europe u Kataloniju trebali stći u subotu, a vratiti se odmah nakon utakmice u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.