Odlasci, dolasci na Maksimiru: Hoće li Dinamo već ove zime napustiti Amer Gojak i Dani Olmo?

Foto: fah

Iako još uvijek nije završila jesenska nogometna sezona, a borbe u skupinama Lige prvaka u punom su jeku, Dinamo očekuju važne utakmice protiv Atalante i Manchester Cityja, krenule su prve priče o odlascima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su se pomirili s činjenicom da bi već u zimu, posebno ako Modri ne izbore osminu finala Lige prvaka, Maksimir mogao napustiti najbolji igrač, novopečeni španjolski reprezentativac, Dani Olmo. Naime, sigurno je da će Olmo otići ako plavi ostanu bez Europske lige, dakle, ostanu bez europskog proljeća, što je, srećom, malo vjerojatno. No, čak i s europskim proljećem Olmo je na izlaznim vratima,  u pitanju su tjedni, najviše mjeseci. Dinamo u ovom trenutku ima čvrsto europsko proljeće u svojim rukama, barem nastup u Europa ligi, no, i dalje se bori za osminu finala Lige prvaka, odnosno 2. mjesto u skupini najjače klupske nogometne lige u Europi.

Nažalost po brojne navijače Dinama nije Dani Olmo jedini koji se sprema na odlazak, ponuda ima i za ostale igrače hrvatskog prvaka. Krenule su spekulacije vezane i za Brunu Petkovića, najboljeg hrvatskog napadača u ovom trenutku. U neozbiljnom kontekstu Petković se spominjao čak i kao potencijalni igrač Barcelone. No, gotovo je sigurno da će Bruno ostati do Europskog prvenstva, kao što će vjerojatno ostati i Mislav Oršić, najbolji strijelac plavih u Ligi prvaka sa četiri gola, iako i za njega postoji zanimanje klubova iz Europe.

S druge strane sarajevski Avaz, u čije se informacije ne možemo pretjerano pouzdati, piše, pozivajući se na svoje izvore iz Zagreba, da bi ove zime Maksimir mogao napustiti Amer Gojak. Tvrde kako će Getafe vrlo brzo krenuti u pregovore o transferu. Gubitak Gojaka bio bi također težak udarac za Dinamove ambicije, naime, hrvatski prvak i nakon Olmovog odlaska želi ostati stabilan klub uvijek prisutan u europskim kupovima na proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To rasprodajom neće postići. Doduše, sve glasnije govori se o povratku Marka Pjace na Maksimir, međutim, sve je to još uvijek daleko od realizacije, koliko i Pjaca od vrhunske forme.

”Naravno da je Amer Gojak (22) spreman za odlazak u Španjolsku. Za to ima i kvalitetu i karakter, on je jedan od naših najboljih igrača koji je itekako napredovao i interes europskih klubova za njega je velik”, kazao je nedavno trener Dinama Nenad Bjelica.

Gojak trenutno nije standardni član udarne postave Dinama, kao što to ove sezone nije ni Izet Hajrović, ali je vrlo blizu tome.  Naime, nametnuo se Nikola Moro, dok bi Lovro Majer ili Luka Ivanušec u perspektivi trebali zamijeniti teško nadoknadivog Danija Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Gojak je dobio ponudu Getafea da se već u siječanjskom prijelaznom roku preseli u madridsko predgrađe”, tvrdi sarajevski Avaz.

Podsjetimo, Gojaka s Dinamom ugovor veže do 2022. godine. Španjolci će ako zaista žele krenuti u ozbiljne pregovore s Dinamom morati platiti zagrebačkom klubu oko 15 milijuna eura za reprezentativca BiH. Amer Gojak je, podsjetimo, jedan od rijetkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji nije razočarao tijekom netom završenih kvalifikacija za Europsko prvenstvo na koje se BiH nije plasirala. Plasman na Euro morat će naši susjedi tražiti kroz dodatne dokvalifikacije u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.