Odlazak velikana nizozemskog nogometa: Oprostio se i Arjen Robben

Foto: Twitter

Legendarni nizozemski nogometaš, 37-godišnji Arjen Robben, završio je svoju dugu profesionalnu karijeru. Robben, koji je svojedobno igrao možda i glavnu ulogu u Bayernu, karijeru je završio u dresu Groningena čiji je član bio u proteklih godinu dana, no zbog teške je ozljede odigrao tek sedam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dragi ljubitelji nogometa. Odlučio sam završiti profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor i želim zahvaliti svima koji su mi od srca davli podršku”, poruka je bivšeg nizozemskog reprezentativca u oproštajnom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već djelomično spomenuli Robben je iza sebe ostavio jednu impresivnu karijeru, koja bi nesumnjivo bila i veća da nije bilo teških ozljeda s kojima je bio suočen, a zbog kojih je često bio izvan nogometnih terena i zbog kojih je karijeru odlučio završiti još 2019. godine, no odlučio se vratiti godinu dana kasnije te je donio odluku zaigrati u klubu za koji navija, a to je Groningen. U prvom meču se, nažalost, ozlijedio i nije igrao mjesecima.

Nakon svega očito je sam Robben shvatio da njegovo tijelo više nije sposobno za nove tako velike napore, kakve traži profesionalni nogomet te je donio odluku kojom definitivno napušta aktivni, profesionalni nogomet.

Robben je uz Groningen igrao za PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern. U Bayernu je ostvario svoje najveće uspjehe, u Muenchenu je proveo deset nezaboravnih godina te je pritom osvojio sve što se osvojiti moglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nizozemsku reprezentaciju je odigrao 96 utakmica te je postigao 37 golova, debitirao je davne 2003. godine.

U dugoj klupskoj karijeri odigrao je ukupno 614 utakmica i postigao je 209 golova. Osvajio je brojne trofeje, a najviše u već spomenutom Bayernu, njih čak dvadeset. Jedan je od rijetkih nogometaša koji ju su svojoj karijeri osvajali naslov prvaka Engleske, Španjolske i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.