Odlazi li Mateo Kovačić iz Reala?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, nažalost, ni treću sezonu nije se uspio nametnuti kod trenera Reala Zinedine Zidanea, iako je na početku sezone izgledalo kako napokon dolazi njegovo vrijeme.  Mateo tu i tamo dobije priliku kad se pola ekipe zbog bolesti ili ozljeda nalazi izvan stroja. To svakako ne može zadovoljiti njegove ambicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski veznjak, koga mnogi smatraju nasljednikom Luke Modrića, kako u reprezentaciji tako i u Realu, u prosincu se oporavio od ozljede aduktora, krenuo je sjajno, a onda se sve vratilo na staro. Od povratka na travnjak skupio je tek dva nastupa u početnom sastavu aktualnog prvaka Europe. Logično je onda kada španjolski, kao i neki britanski, mediji spekuliraju o njegovom odlasku iz kluba u kojem je trebao steći potpunu afirmaciju kao ”jedan od najtalentiranijih veznjaka svijeta.”

Kad već  ne može u Realu bivši igrač Dinama i Intera navodno ima brojne ponude koje dolaze iz redova slavnih europskih klubova, u kojima bi možda lakše izborio status prvotimca.  Mateo s Realom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Britanski Guardian piše da je Mateo Kovačić na listi želja trenera Manchester Uniteda Jose Mourinha, koji nikako da s najboljim engleskim klubom dođe do naslova. Ove sezone za United prejak je gradski suparnik  City.

Iako iz Reala dolaze najave kako hrvatski igrač nije na prodaju, malo tko vjeruje u to, naravno, ako bi ponuda iz Manchester Uniteda, ili nekog drugog kluba, bila ozbiljna i u skladu s Realovim očekivanjima. Sve je moguće.  Uz Manchester United spominju se Juventus te Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić s 23 godine ima još uvijek prostora za napredak, iako u današnjem nogometu 23 godina i nije tako malo s obzirom da igrači sve brže sazrijevaju i dolaze do izražaja.  Za Kovačića je najbolja sezona bila ona koja je i Realu donijela sve, Ligu prvaka, prvenstvo Španjolske… Dakako, govorimo o sezoni 2016./2017. u kojoj je Mateo sjajno iskoristio ozljede Casemira i Kroosa, tada je sakupio 39 nastupa za Real. Igrao je vrlo dobro i svi su očekivali da će tako nastaviti. Nažalost, što ozljeda, što nesreća, doveli su do stagnacije karijere hrvatskog reprezentativca.

Posebno je Kovačiću teško pala činjenica da je Real u najvećem derbju španjolskog nogometa, El Clasicu, protiv Barcelone, doživio potpuni potop, izgubivši 3:0, naš igrač proglašen je tada glavnim krivcem za uvjerljivi poraz, nakon kojeg je i definitivno postalo jasno da se ove sezone Barcu teško može stići.  Nakon toga Mateo je pao u nemilost, prebačen je u drugu momčad, među igrače koji teško dolaze do prave prilike i koji imaju mogućnosti zaigrati tek ako se dobar dio igrača ozlijedi ili optereti žutim kartonima.

Kovačić je dobio priliku zaigrati u Kupu Kralja, natjecanju koje je u Španjolskoj ipak manje značajno od prvenstva, no, protiv Leganesa odigrao je slabo, kao uostalom i cijela momčad, koja je senzacionalno ispala.  Tako je Real ostao i bez prilike u Kupu.  Preostaje mu tek jedna šanse ove sezone, Liga prvaka, put do završnice vodi preko PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.