Odluka o prvaku države: Mađarski sudac sudi derbi sezone na Rujevici

Rijeka, 16.10.2021.- Utakmica 12. kola Prve HNL Rijeka - Dinamo na stadionu Rujevica. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Iako je Rijeka prošlog vikenda uvjerljivo poražena u gostima kod Lokomotive (1:3) te je tako vodeću poziciju na ljestvici prepustila Dinamu još uvijek ima šanse za osvajanje drugog naslova prvaka u svojoj povijesti. Naravno, da bi došla u priliku boriti se za titulu te vratiti prvo mjesto u nedjelju, u derbiju sezone na Rujevici  moraju pobijedti Modre. Bod im više nije opcija kao što se to činilo prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo će odlučiti nesmotrenost obrane Rijeke?

Rijeka i Dinamo, koji će igrati i dvomeč finala Kupa Hrvatske, derbi 33. kola HNL-a igrati će ove nedjelje od 19:30 na Rujevici. Zanimanje je ogromno baš kao i sam ulog. Do kraja sezone ostala su četiri kola, Rijeka se hvata za slamku spasa, a ona se zove Dinamo. Modri su ušli u pobjednički niz, podigli formu, baš kad je to najpotrebnije, kad se dijele trofeji, u finišu sezone i Rijeci neće biti lako. Tim prije što će u slučaju istog broja bodova zbog boljeg međusobnog omjera prvak države biti Dinamo.

Tek sada se vidi koliko je poguban poraz po Rijeku prije nekoliko tjedana bio onaj poraz u sudačkoj nadoknadi protiv Dinama na Maksimiru. Prvenstvo bi mogao odlučiti trenutak neozbiljnosti obrane kluba s Rujevice.

Mađarski sudac na Rujevici

Dakako, a s obzirom na ulog, nije nevažno tko će suditi derbi Bijelih i Plavih. HNS je, kako smo već pisali donio odluku da će derbije do kraja sezone suditi strani suci. Derbi na Rujevici povjeren je mađarskom dijelitelju pravde. Naime, glavni sudac utakmice će biti Mađar Tamas Bognar (45). Spomenuti sudac iskusan je nogometni sudac s obzirom da znak FIFA-e nosi od 2009. godine i već je sudio hrvatskim klubovima. Mađar je sudio ove sezone Konferencijsku ligu, kao i kvalifikacije Europske lige. Sudio je i tri utakmice u prvenstvu Saudijske Arabije te jednu u Kings Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnici na Rujevici će mu biti Balazs Buzas i Peter Kobor. Četvrti sudac je Bence Csonka, ulogu VAR-a imat će Istvan Vad, a AVAR-a Istvan Albert.

Kako smo već spomenuli mađarski sudac sudio je hrvatskim klubovima. Primjerice, sudio je Hajduku te Lokomotivi. Hajduku je sudio 2013. godine u kvalifikacijama za Europa ligu. ”Bili” su tada poraženi u Gruziji 1:0 kod Dile Gori. Lokomotivi je sudio 2016. godine, isto tako u kvalifikacijama za Europsku ligu, tada je Lokomotiva remizirala 2:2 protiv belgijskog Genka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.