Oglasili se BBB Vukovar oko tučnjave: Evo koja su važna pitanja postavili

vukovar
Foto: Snimka zaslona

Poslije subotnje tučnjave u središtu Vukovara, u kojoj je nekoliko maloljetnika od petnaestak godina pretučeno i završilo s teškim tjelesnim ozljedama u KBC-u Osijek, oglasili su se i Bad Blue Boysi Vukovar. Njih se, naime, već danima provlači kroz medije.
Donosimo priopćenje u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon gotovo tjedan dana do sada neviđenog političkog, policijskog i medijskog terora, plasiranja raznih neistinitih verzija događaja i scenarija kakvih se ne bi posramila niti sjevernokorejska propagandna mašinerija prisiljeni smo se oglasiti na ovaj način iako smo danima šutke promatrali što se sve zbiva u našem gradu kao i u cjelokupnom hrvatskom medijskom prostoru.

Zbog šestodnevnog sustavnog demoniziranja naših članova dužni smo javnosti skrenuti pažnju i postaviti nekoliko pitanja budući da većina bezgrešnih trovača i moralnih vertikala kao ovce uzimaju zdravo za gotovo odgovore koje im nameću isti oni koji i postavljaju suluda pitanja potaknuta političkim motivima s ciljem manipulacije i stjecanja jeftinih političkih poena.

Osuda unaprijed

Kako i zbog čega je moguće unaprijed (javno) osuditi nekog samo na osnovu izrežirane sumnje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto sukob u kojemu su sudjelovale dvije strane postaje prijelomna vijest u kojoj su samo članovi naše grupe jedini akteri prezentirani kao krivci i krvnici koji s noževima bacaju djecu s mostova dok se druge, očito manje bitne vijesti stavljaju u drugi plan?

Zašto se javnosti ne pokažu video snimke brutalnog napada bande iz grada bezakonja na uzorne učenike koji idu na palačinke?

Kako je moguće da prosvjed protiv nasilja organizira osoba koja je prije medijske, pažnju privlačila dok je tukla palicom po Vukovarskoj adi i zar moralne vertikale ne vide problem u tome što dotični istodobno, javno, u televizijskom prostoru poziva na uzimanje zakona u svoje ruke prema dečkima koji mu po dobi također mogu biti unuci ili je to u ovom slučaju dopušteno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Skreće li se pozornost s nečeg drugog? Evo što se zna o tučnjavi u Vukovaru…
Zašto roditelji prešučuju određene detalje?

Pod čijim okriljem policija krši ljudska i građanska prava te kome je to u interesu?

Ukoliko se ovaj medijski teror i poziv na linč nastavi bit ćemo prisiljeni iskoristiti medijski publicitet usmjeren na nas te javno odgovoriti na ova, ali i mnoga druga pitanja kao i postaviti nova.

Ovim putem ozljeđenima želimo brz oporavak te ujedno koristimo priliku zahvalu svima koji su,u tolikom broju, bez ikakvog poziva, samoinicijativno, uplatili donacije za pravnu pomoć svjesni da svaka medalja ima dvije strane.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penava neće na prosvjed

Podsjetimo, roditelji pretučene djece organiziraju prosvjed u subotu, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako će se Grad Vukovar nastaviti boriti svim sredstvima da se na ulicama Vukovara u bilo koje doba dana slobodno može kretati, a da pri tome ne mora razmišljati hoće li radi toga biti ugrožen. Isto se odnosi, kako je rekao, i na odgovore na pitanja „Za koga navijaš“ ili „Odakle si“. Dodao je kako mu je drago da su institucije vrlo brzo odradile svoj posao i pronašle počinitelje te da će pravda, kroz zakone, uskoro biti zadovoljena.

-Dio počinitelja su pripadnici BBB-a. Ja ipak ne volim istrčavati s izjavama da ne kažem nešto što nije provjereno. Ovo što se dogodilo treba sagledati od razine dome i kućnog odgoja, što se radi u školama pa do razine kako se postupa s mladim ljudima i čini da se ta njihova energija usmjeri u nešto konstruktivno. Kada se pak dogodi nešto ovako onda treba pravodobno reagirati sukladno težini, a ako se ponavlja onda te sankcije trebaju progresivno rasti – rekao je Penava.

Na novinarski upit hoće li se priključiti subotnjem prosvjedu kojega organiziraju roditelji pretučene djece Penava je rekao kako ipak neće doći ni kao gradonačelnik ni kao privatna osoba jer se ne želi trpati negdje gdje nije pozvan. Pojasnio je kako je Ivan Penava i privatno i službeno te da privatno vrijeme za njega ne postoji, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.