Ogromni zaostaci u Wengenu, Meillard vodi, Zubčić 20.

Foto: fah

Skijaši, nakon superveleslaloma i spusta, danas u švicarskom Wengenu voze slalom. Prva vožnja krenula je u 10.15 sati, druga je u 13.15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrku je otvorio vodeći slalomaš svijeta Norvežanin Lucas Braathen koji u poretku ove discipline vodi sa 250 bodova ispred Austrijanca Manuela Fellera (241) i sunarodnjaka Henrika Kristoffersena (220). Braathen je prvu vožnju završio za 57.61 sekundi. Trenutačno je na prvom mjestu Švicarac Loic Meillard koji je ostvario vrijeme od 57.13 sekundi. Drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.45), a treći Braathen (+0.48).

Organizatorima ponovno muke zadaju iznadprosječno visoke temperature pa staza nije u najboljem stanju i sa svakim startnim brojem sve je lošija. Tek je četvrti Nijemac Linus Strasser još unutar sekunde (+0.68) zaostatka za vodećim. Austrijanac Marco Schwarz, koji je na desetom mjestu, za Meillardom zaostaje 2.43 sekunde.

Među 71 prijavljenim skijašem su i četiri hrvatska predstavnika. Filip Zubčić završio je prvu vožnju s 4.30 sekundi zaostatka za vodećim te je trenutačno 20. Istok Rodeš nije uspio završiti prvu vožnju, Samuel Kolega zaostao je za vodećim 5.83 sekunde i vjerojatno se neće plasirati u drugu vožnju, a Matej Vidović starta 48, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.