OI Rio: Čudesni Del Potro iznenađujuće izbacio Đokovića

Foto: fah

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru okončao je već u 1. kolu, njega je nakon gotovo dva i pol sata igre svladao Argentinac Juan Martin Del Potro sa 7-6 (4), 7-6 (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Del Potro je trenutačno 141. tenisač svijeta, ali je 2009. osvojio US Open, te početkom 2010. bio četvrti na ATP ljestvici. No, posljednjih je godina zbog stalnih problema s ozljedama zapešća izgubio renking, ali je u Riju ostvario veliku pobjedu.

Bio je ovo 15. međusobni ogled Del Potra i Đokovića i četvrta pobjeda Argentinca. Na Igrama su se susreli po drugi put, prije četiri godine u Londonu igrali su susret za brončanu medalju, a bolji je isto bio Del Potro.

Đoković, koji posljednjih godina dominira svjetskim tenisom, tako će i nakon Rija ostati na samo jednoj brončanoj olimpijskoj medalji osvojenoj u Pekingu 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mom životu i najtežih poraza u karijeri. Del Potro je bio bolji od mene, odlučujuće poene odigrao je na nevjerojatan način i moram mu čestitati. Ovo je razočaravajuće za mene, ali kao prijatelju mi je drago što je na ovaj način izašao iz ozljede. Ovo je težak poraz i neće biti lako preboljeti ga. Ovo mi nije prvi put da izgubim meč, ali je ovaj turnir poseban. Rijetko gdje sam doživio ovakvu atmosferu. Osjećao sam se kao u svojoj zemlji”, rekao je razočarani Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.