Olmo: ‘Moguće finale Eura Hrvatska – Španjolska’

Foto: snimka zaslona

Bivši igrač Dinama, danas standardni reprezentativac Španjolske, Dani Olmo, komentirao je činjenicu da se na predstojećem Europskom prvenstvu sastaju njegova Španjolska i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao vjeran Španjolskoj

Podsjetimo, dok je igrao u Dinamu s Olmom se ozbiljmo razgovaralo da zaigra za Vatrene. Ipak ostao je vjeran Španjolskoj. Hrvatska na Europskom prvenstvu igra u B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Prvu utakmicu izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Španjolske 15. lipanja u Berlinu.  Kako i treći može proći grupu sve je moguće.

”Najbolji mogući početak, zar ne? U 1. kolu odmah igraju dvije ponajbolje europske reprezentacije. Nama je baš drago što odmah na startu igramo protiv Hrvatske, da odmah vidimo gdje smo. Uostalom, to je moglo biti i finale Europskog prvenstva. I tko kaže da neće biti? Bilo bi sjajno da s Hrvatskom igramo prvu i posljednju utakmicu na prvenstvu. Te, naravno, da mi osvojimo naslov’‘, kazao je Olmo, pišu Sportske novosti.

Definitivno, Hrvati će se složiti, osim možda oko konačnog pobjednika Eura. Iako bi i samo finale bilo veliki, velki uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine nemaju veze

Kako Olmo vidi Vatrene, reprezentaciju nakrcanu iskusnim igračima, uostalom kapetan Luka Modrić na pragu je četrdesetih?  Hoće li to biti uteg za Zlatka Dalića i njegove izabranike?

”Nema to nikakve veze. Sjetim se finala Lige nacija protiv Hrvatske. Svi su predviđali da ćemo mi pobijediti, da smo favoriti. Ali završilo je 0:0 nakon produžetka. Dobili smo tek na jedanaesterce. Vaša reprezentacija ima ogromno iskustvo. Posebno se to pokazuje na velikim natjecanjima, na dva posljednja svjetska prvenstva bili ste drugi i treći, bolji ste bili od nas. Na prošlom Euru smo mi pobijedili u produžetku s 5:3 u osmini finala. Utakmice Španjolske i Hrvatske uvijek garantiraju neizvjesnost”, kazao je igrač RB Leipziga.

Na pitanje tko će iz skupine B proći u osminu finala Eura Olmo je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U osminu finala će prva dva iz svake skupine, te četiri od šest trećeplasiranih, tako da su šanse za prolazak skupine velike i za trećeplasiranu momčad. Držim da će u našoj skupini prva dva mjesta zauzeti Španjolska i Hrvatska. Talijani su, naravno, također moćni, uostalom, oni brane naslov prvaka Europe. Mogu oni biti treći, ali nikako ne treba podcijeniti Albaniju, koja je bila iznenađenje u kvalifikacijama. Uglavnom, naš, španjolski cilj je biti prvi u skupini. A stvarno imam san da se poklopi tako da na kraju, u finalu, zaigraju Španjolska i Hrvatska. Kao u Ligi nacija.”

Olmo Hrvatsku vidi kao jednog od favorita Europskog prvenstva. Na koji način to obrazlaže?

”Po meni je i Hrvatska jedan od favorita. Ne govorim to iz kurtoazije, vidjet ćete. Ima Hrvatska igrača koji će biti sve bolji i bolji, postati još veće klase nego što su sad. Na Europskom prvenstvu mogu zablistati. Evo, tu prije svih mislim na Lovru Majera i Luku Ivanušeca, a o Jošku Gvardiolu je besmisleno pričati, sjajan je igrač. Vidim da se u vašu reprezentaciju vratio Pjaca. Nisam mogao gledati Hrvatsku na turniru u Egiptu, ali čitao sam da je Pjaca igrao dobro. On je pravi igrač, a jako sam sretan što je Majer bio najbolji igrač utakmice s Egiptom, volim njegov nogomet. Ma, Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju. Osim ovih koje sam nabrojao, tu su Livaković, Petković, još jedan mladi igrač Josip Šutalo. A što kazati o Modriću, Kovačiću, Brozoviću? Kad startaju velika natjecanja, Hrvatska postaje najjača, najopasnija i najubojitija. To je posebna snaga Hrvatske, najbolji ste kad je najpotrebnije, dokaz su velika ostvarenja na svjetskim prvenstvima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.