Olmo na popisu 68 kandidata za reprezentaciju Španjolske

Foto: fah

Dinamo je ranije u srijedu poslao u medije pismo koje mu je isti dan poslao Španjolski nogometni savez i u kojem ga obavještava da Olmo dolazi u obzir za nastup za reprezentaciju u Bukureštu 5. rujna i Gijónu 8. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Takva obavijest o predpozivu je dio uobičajenog protokola. Olmo se nalazi među 68 igrača koji konkuriraju za utakmice. Jako teško da će se naći na završnom popisu od 23 reprezentativca“, rekao je glasnogovornik španjolske reprezentacije Pablo García u telefonskom razgovoru za Hinu.

„Konačnu listu igrača objavit ćemo u petak 30. kolovoza“, dodao je.

Dinamo je filtrirao u medije tu obavijest u trenutku kada bi ofenzivni igrač mogao napustiti klub u potencijalno najvećem izlaznom transferu u povijesti Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tržište se zatvara 2. rujna.

Dinamo je 5. kolovoza ponudio Olmu povećanje plaće i produženje ugovora no on i njegov otac još uvijek se nisu izjasnili. Olmo je prije dva tjedna rekao da je došlo vrijeme za iskorak, odnosno prelazak u neki veliki europski klub.

Dani Olmo je u lipnju s reprezentacijom Španjolske do 21 godine osvojio Europsko prvenstvo. U finalnoj pobjedi nad Njemačkom od 2-1 zabio je gol te je bio proglašen najboljim igračem finala. Na prvenstvu je u četiri utakmice zabio tri gola, a jednom je asistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač rođen u katalonskom gradu Terrassi debitirao je za mladu reprezentaciju prije deset mjeseci te je od tada upisao deset nastupa. Još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za A reprezentaciju.

U studenom 2018. Olmo je trenirao a A reprezentativcima pod vodstvom izbornika Luisa Enriquea. Enrique je na prvom treningu nakon okupljanja bio priključio sedmoricu igrača reprezentacije do 21 godine.

Reprezentacija je zatim otputovala u Zagreb na utakmicu Lige nacija s Hrvatskom, a Olmo i šestorica mladića priključili su se mladoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enrique je prije dva mjeseca odstupio s mjesta izbornika zbog „više sile“, odnosno teške situacije u obitelji. Na klupi ga je zamijenio pomoćnik Robert Moreno koji sada vodi Španjolsku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Savez mu je dao ugovor do srpnja 2020. godine.

Europsko prvenstvo igra se iduće ljeto.

„To što bih mogao biti na Euru s A selekcijom je poput sna. Moram ići malo po malo. Preda mnom je važna godina“, rekao je Olmo prije dva tjedna u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE.

Iduće ljeto igraju se i Olimpijske igre u Tokiju gdje bi trebao nastupiti s mladom reprezentacijom Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je u srijedu zabio gol i asistirao u Dinamovoj pobjedi od 4-0 nad Ferencvarošem u pretkolu Lige prvaka u Budimpešti. Ove sezone je u četiri utakmice za Dinamo zabio četiri gola a tri puta je dodao za pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.