O’Neall više nije izbornik Irske

Foto: fah

Irski nogometni savez raskinuo je suradnju s izbornikom Martinom O’Neallom i njegovim pomoćnikom Royom Keanom nakon niza od šest utakmica bez pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zahvaljujemo Martinu, Royu i cijelom stručnom stožeru na svemu što su napravili s Irskom. S njima smo doživjeli dosta lijepih stvari, posebno na Europskom prvenstvu u Francuskoj koje će dugo ostati u sjećanju irskih navijača”, stoji u priopćenju Irskog nogometnog saveza.

Njihova zadnja utakmica bio je ogled protiv Danske u Ligi nacija u ponedjeljak (0-0).

Bivši trener Leicestera i Celtica O’Neall preuzeo je irsku reprezentaciju u studenom 2013. godine i vodio ju je u 55 utakmica, a najveći uspjeh je svakako osmina finala Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska je u kvalifikacijama za SP u Rusiji stigla do doigravanja, ali ju je u Dublinu sa 5-1 pobijedila Danska nakon što je prva utakmica u Kopenhagenu završena rezultatom 0-0. Nakon toga su rezultati bili razočaravajući i završili su tako da je Irska bila zadnja u svojoj skupini Lige nacija, poslije poraza od Walesa i u gostima i kod kuće i dva neodlučena rezultata s Danskom, što ju je odvelo u niži rang natjecanja.

Bivši veznjak Manchester Uniteda Keane je u dresu irske reprezentacije odigrao 67 utakmica, a desna ruka O’Neillu je zadnjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.