Oproštaj olimpijske pobjednice: Švedska skijašica Frida Hansdotter odlazi u mirovinu!

Foto: fah

Švedska skijašica Frida Hansdotter, olimpijska pobjednica u slalomu, u srijedu je objavila da će na kraju sezone, nakon završnice Svjetskog kupa koja se održava u Andori od 13. do 17. ožujka, otići u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hansdotter je počela s natjecanjima u Svjetskom kupu 2004. i od tada je osvojila pet medalja, od čega dvije srebrne i tri brončane.

No na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. osvaja zlatnu olimpijsku medalju u slalomu, što joj je prvi veći uspjeh nakon osvajanja malog Kristalnog globusa u toj disciplini 2016.

“Olimpijske igre u Pjongčangu i svjetsko prvenstvo kod kuće [u Åreu u veljači] su bili moji glavni ciljevi u zadnjih par sezona i ne želim više misliti na dalje”, rekla je 33-godišnja Hansdotter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Åreu je Hansdotter je zauzela peto mjesto u slalomu i 11. mjesto u veleslalomu.

“Ove sezone više jednostavno nisam osjećala istu glad i motivaciju”, pojasnila je svoju odluku Šveđanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.