Optužbe iz Valencije: Na utakmici protiv Atalante trećina kluba zarazila se koronavirusom

Foto: fah

Španjolska je, nakon Italije, postala drugo najveće žarište pandemije koronavirusa u Europi.  Valencia je klub čiji je igrač prvi zaražen koronavirusom kada govorimo o španjolskoj nogometnoj ligi, Ezequiel Garay prvi je nogometaš koji je bio pozitivan na opasni virus u španjolskoj ligi, nakon njega zarazio se Eliaquim Mangala, pa onda Jose Gaya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je klub s Mestalle objavio da je petero njegovih zaposlenika pozitivno na test za koronsvirus, radi se o dva člana stručnog stožera te tri nogometaša. Najnoviji slučaj, odnosno najnoviji član Valencije koji je zaražen koronavirusom je klupski liječnik Juan Aliaga.

“Usprkos strogim mjerama zaštite i predostrožnosti koje smo poduzeli prije i nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka koju smo 19. veljače igrali protiv Atalante u Milanu, koji je samo par dana kasnije talijanska vlada proglasila područjem visokog rizika od koronavirusa, te time što su se igrači nakon toga izolirali jedni od drugih te od javnosti općenito, posljednji rezultati pokazuju da je boravak nogometaša te njihovo igranje u visokorizičnom području rezultiralo time da je u našem klubu čak 35 posto djelatnika zaraženo koronavirusom”, priopćili su iz Valencije te su obrazložili da su zapravo najvećem riziku zaraze bili izloženi na uzvratnoj utakmici protiv Atalante 10. ožujka, iako se igralo na Mestalli bez gledatelja. Atalanta je, podsjetimo, izbacila Valenciju već u osmini finala Lige prvaka te je tako izborila povijesno četvrtfinala ovog natjecanja.

Prije mjesec dana Valencia je putovala, igrala i boravila u Lomabrdiji, koja je europski epicentar pandemije koronavirusa te je bila smještena i igrala na stadionu u Milanu. Protivnik Valencije, kako smo već spomenuli, bila je Atalanta, klub koji dolazi iz Bergama, grada koji je također snažno pogođen epidemijom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.