Osijek teško do pobjede protiv Istre za nastavak utrke s Dinamom

Foto: fah

Nogometaši Osijeka puno teže od očekivanja svladali su na svom terenu momčad Istre 1961. Naime, gosti su odigrali čvrstu utakmicu te su itekako namučili momčad Nenada Bjelice, momčad koja se s Dinamom bori za naslov prvaka Hrvatske. Bila je to jedna uzbudljiva, gledljiva utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tijek utakmice u Gradskom vrtu…

Domaćin je utakmicu počeo u najavljenom sastavu i svojoj standardnoj taktičkoj formaciji 4 – 2 – 3 – 1, a gosti iz Pule su izabrali formacijski raspored 5 – 3 – 2. Iz toga se moglo pretpostaviti kako će Istra 1961 imati gustu obranu i oslanjati se na kontranapade. Tako je i bilo jer je potvrda tome došla u prvim minutama igre. Bijelo-plavi su krenuli odlučno. Visoko su pritisnuli obranu svojih protivnika u Žuto-zelenoj opremi i malo im ostavili prostora za kretanje u napad. A već u 6. minuti sudac Strukan je potegnuo žuti karton. Pokazao ga je domaćem napadaču Mierezu zbog preoštrog starta nad pulskim stoperom Tomaševićem koji je, usput rečeno, u svojoj igračkoj karijeri prošao nogometnu školu u osječkom Gradskom vrtu.

Strukan je propustio još jednom pokazati na bijelu točku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirili su gosti elan s kojim je Osijek ušao u igru, a nisu se ni sami ustručavali pokazati, kakvu takvu, napadačku poduzetnost. Težište se igre zbog toga prenijela na sredinu igrališta, a stečeni je dojam bio da se igra tvrdo, obostrano čvrsto bez očekivane tečnosti i točnosti u međusobnom dodavanju pa su izostale i akcije koje bi pred vratima donijele opasnost. Istra 1961 je doduše preko Vuka uputila prva udarac ka vratima, ali lopta u 22. minuti koju je uputio nije otišla od njega u željenom pravcu već pokraj vrata Osijeka.

U bilježnicu je sudac Strukan kao novog vlasnika žutog kartona Istrinog Lončara. Onda je došao i trenutak kada su domaćini izvođenjem najstrože kazne koju je realizirao Mierez iz drugog pokušaja došli u vodstvo. Njegov je prvi pokušaj vratar Istre 1961 zaustavio na nepropisan način, a kod drugog nije pogodio stranu u koju mu je Mierez smjestio loptu u mrežu. Kod tog događanja s klupe za tehničko osoblje je isključen trener gostujučih vratara Tihomir Bulat koji je najglasnije protestirao zbog ponovljenog jedanaesterca. A u 34. minuti sudac Strukan je propustio još jednom pokazati na bijelu točku nakon što je Šutalo u kazenom prostoru loptu skrenuo rukom.

Gosti se otvorili, ali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Osijeka navelo je gostujući sastav na sasvim otvorenu igru, jer više nije imala razlog ostajati u čvrstom obrambenom bloku. A i domaćini su napokon došli u mogućnost napadanja njihove obrane na širem, ne više kao do tada gustom prostoru. Samo nisu to na pravi način koristili.

Dva puta su zaprijetili gosti početkom nastavka igre. Prvo je Špoljarić poslužen od S.Lončara bio sam pred vratarom Ivušićem, ali ovaj je sjajnom reakcijom loptu odbio u korner. A nakon ubačaja s desne strane glavom mu je u okvir vrata uputio Perera, ali i ovaj puta je izvrsno zaustavio težak udarac. Istra 1961 je zaigrala hrabro u drugih 45 minuta, potpuno se otvorila i tražila poravnanje rezultata. Novu je prigodu imao Vuk u 57. minuti, ali opet se istakao vratar domaćih Ivušić. Sasvim neočekivano domaćini su se našli u okolnostima kada su bili primorani čuvati stečeno minimalno vodstvo. Momčad Istre 1961 baš se bila razgoropadila i postala silno napasna svojim napadima. Bjelica je reagirao uvođenjem prvo Brleka, a onda još dvojice svježih igrača Kleinheislerom i Ercegom. I gostujući je trener Budicin potražio među svojim pričuvama dodatnu energiju. Ali, do promjene onog najbitnijeg, rezultata nije više došlo, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.