Osmi uzastopni remi Caruane i Carlsena u borbi za šahovskog svjetskog prvaka

Foto: snimka zaslona

I osma od predviđenih 12 partija dvoboja za naslov svjetskog šahovskog prvaka između izazivača Fabiana Caruane i branitelja titule Magnusa Carlsena završena je remijem, pa je rezultat i dalje neodlučen 4-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Fabiano Caruana akcijom na daminu krilu zahvatio inicijativu, Magnus Carlsen je brzom protuakcijom u centru iznudio izmjene figura i prijelaz u topovsku završnicu s raznobojnim lovcima. Nakon daljnjih pojednostavnjenja u 38. potezu je sklopljen remi.
U utorak je slobodan dan, a deveta partija u kojoj će Magnus Carlsen imati prednost početnog poteza odigrat će se u srijedu.

Turnir mira: Šarić pobijedio Čeparinova

U 7. kolu šahovskog “Turnira mira” u zagrebu naš najbolji velemajstor Ivan Šarić na briljantan je način svladao drugog nositelja Ivana Čeparinova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poziciji s raznobojnim lovcima iznenadio je protivnika efektnim taktičkim udarom, osvojio ključnog pješaka i sigurnom igrom realizirao prednost.

Prvi nositelj Ukrajinac Vasilij Ivančuk poslije izvrsne pozicijske igre kao crni je svladao Hrvoja Stevića, a nove poraze od naših pretrpjeli su i Zdenko Kožul i Zoran Jovanović. Kožul je hrabro žrtvovao kvalitetu Francuzu Etienneu Bacrotu, ali nije bio dovoljno precizan u napadu, pa je Bacrot u protunapadu osvojio cijeli bod. Egipćanin Bassem Amin je sjajnom pozicijskom igrom “zagušio” Zorana Jovanovića, a onda lijepim taktičkim udarom osvojio kvalitetu.

Partije Zelčić-Malahov i Palac-Adhiban nakon složene pozicijske igre završene su podjelom boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 7. kola:
Stević-Ivančuk 0-1, Bacrot-Kožul 1-0, Zelčić-Malahov remi, Amin-Jovanović 1-0, Šarić I.-Čeparinov 1-0, Palac-Adhiban remi.
Poredak na ljestvici:
Šarić I. i Ivančuk po 5 bodova, Bacrot i Adhiban po 4,5, Čeparinov 4, Malahov i Amin po 3,5, Zelčić 3, Palac 2, Stević i Kožul po 2,5, Jovanović 1,5 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.