Osvajač medalja Lochte mora na sud: Izmislio priču o pljački u Riju

Foto: fah

Tužiteljstvo u Rio de Janeiru podiglo je zbog davanja lažnih iskaza optužnicu protiv američkog plivača, višestrukog osvajača olimpijskih medalja, Ryana Lochtea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki plivač je za vrijeme Olimpijskih igara tvrdio da su on i trojica njegovih prijatelja iz američke plivačke reprezentacije u Riju bili žrtve oružane pljačke, ali je kasnije istragom utvrđeno, a to su dokazale i sigurnosne snimke, da je priča izmišljena.

Brazilska je policija nakon istrage cijeli slučaj predala tužiteljstvu koji je odlučio podići optužnicu protiv Lochtea. Sada brazilsko pravosuđa traži suradnju sa SAD-om, a plivač zbog počinjenog prekršaja može dobiti ili šest mjeseci zatvora ili novčanu kaznu.

Američki plivači su u drugom tjednu Igara izmislili priču da su opljačkani pod prijetnom oružjem nakon što se vraćali sa zabave koju je organizirala francuska olimpijska delegacija. Međutim, istragom je utvrđeno da su se, dok su se vraćali sa zabave, zaustavili na benzinskoj crpki kako bi otišli na WC te da su tamo uništili kupaonicu, a snimka je pokazala i da su mokrili po zidovima. Zaštitari na crpki su ih zatražili novac kao naknadu za počinjenu štetu i tek su tada mogli otići sa crpke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je utvrđena istina, Brazilu i gradu domaćinu Igara su se ispričali Američki olimpijski odbor i Lochte koji je zbog skandala izgubio neke velike sponzore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.