MOO: Igre u Riju savršene s obzirom na okolnosti – gospodarsku i političku krizu

Foto: fah

Olimpijske igre u Rio de Janeiru možda nisu bile savršene, ali su organizatori čak i nadmašili očekivanja s obzirom na političku i gospodarsku situaciju u toj najvećoj južnoameričkoj zemlji, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OI u Riju, prve na južnoameričkom tlu, održane su u jeku najgore gospodarske krize u Brazilu u zadnjih 80 godina, zemlju je potresla i ozbiljna politička kriza, a nedostajalo je novca, pa je MOO morao pripremiti stotine milijuna dolara za eventualnu pomoć. MOO je svjestan problema s dopinškim programom, s kvalitetom vode u bazenima i jedriličarskom zaljevu Guanabara, posvemašnjem nedostatku jačih sponzora i gledatelja, budući da je dosta karata ostalo neprodano, čak i za elitno natjecanje u odbojci na pijesku na Cobacabani.

“Naravno da to nisu bile savršene Igre. No, s operativnog stajališta sve je funkcioniralo, čak u tolikoj mjeri da moramo skinuti kapu organizatorima jer su odradili nevjerojatan posao s obzirom na okolnosti”, kazao je direktor MOO-a zadužen za Igre u Riju Christophe Dubi.

On je kazao da su Igre u Riju sa sportskog stajališta bile “izuzetne”, s više od stotinu svjetskih i olimpijskih rekorda, neke su zemlje po prvi puta osvajale olimpijske medalje, a globalna TV gledanost je “nadmašila sva očekivanja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ove Igre slobodno možemo najsavršenijim među svim nesavršenim Igrama”, zaključio je Dubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.