Otac Novaka Đokovića: ‘Cijelo vrijeme NATO bombardiranja moj sin bio je u Srbiji, skakali smo iz kreveta zbog detonacija’

otac obitelj
Foto: snimka zaslona

Novak Đoković osvojio je osmi trofej na Australian Openu. Povodom slavlja njegov otac Srđan Đoković dao je velik intervju za Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao ni raniji, ni ovaj razgovor nije mogao proći bez teme bombardiranja Srbije od NATO-a.

“Cijelo vrijeme bombardiranja on je bio u Srbiji, i on i njegova braća. On je imao 12, Marko osam, Đorđe četiri godine i stalno smo bili tu. Više puta smo iskakali iz kreveta zbog detonacija jer smo spavali svi zajedno i to su traume koje će vući cijelog života. Sve se može oprostiti, ali to nikada”, zaključio je Đoković.

Podsjetimo, 10. lipnja 1999. završili su napadi NATO snaga na Srbiju koji su trajali 78 dana. Oni su počeli zbog srbijanskih brutalnih vojnih napada na kosovske Albance, te egzodusa stotina tisuća Albanaca koji su bili praćeni velikim pokoljima Srba nad civilima i zarobljenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadi su završeni nakon sporazuma o povlačenju srbijanske vojske i policije sa Kosova. Zanimljivo, kao podatak jugonostalgičarima, da je srbijanska zločinačka vojska tada još uvijek 10 godina nakon raspada Jugoslavije nosila svoj službeni naziv – Vojska Jugoslavije.

To je bio posljednji rat koji su Srbi izgubili u ratovima krajem 20. stoljeća na teritoriju bivše Jugoslavije . To je ujedno i početak srbijanskog gubitka teritorija Kosova koje su okupirali u balkanskim ratovima 80 godina ranije, kao i početak samostalnosti Kosova – danas mlade i neovisne europske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.