Otišao i Moro: Približava se početak nove sezone, Dinamo nije više ista momčad…

Foto: fah

Uskoro će krenuti i nova sezona, a s njom i nove kvalifikacije za Ligu prvaka. Hrvatski prvak, Dinamo, polako, ali sigurno, mijenja momčad, odnosno, to više neće biti ista momčad koja je prošle sezone, odnosno pred samo nešto više od godinu dana, pod Nenadom Bjelicom odigrala vrlo dobru europsku jesen. Pobijedili su uvjerljivo najugodnije iznenađenje Lige prvaka Atalantu, remizirali dva puta sa Šahtarom, namučili moćni Guardiolin Manchester City… Dakako, već su otišli brojni igrači, među njima i najbolji Dani Olmo, a neki odlaze u ovim trenucima, neki će tek otići. Kažu korona je puno toga poharala, kriza je. Zar je kod nas ikad bilo nešto drugo osim krize?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao je i Nikola Moro, odnosno odlazi, sve je sada na tehničkim detaljima. Hrvatski će prvak inkasirati 8.5 milijuna eura za Moru. Naime, Nikola Moro, koji je donedavno bio u Dinamu tretiran kao svjetla, velika budućnost plavog kluba, nastaviti će karijeru u Dinamu, ali onom iz Moskve. Nikola Moro trebao bi debitirati za moskovski klub u subotu 15. kolovoza, na Veliku Gospu, protiv Rotora iz Volgograda. Puste li Rusi, kako što je najavljeno, gledatelje na stadion bit će to prva utakmica s gledateljima na novoj, modernoj i raskošnoj VTB Areni. Preostalo je tek sa Moro obavi liječničke preglede i u tijeku dana potpiše ugovor. Novim će se suigračima pridružiti u sljedećim danima, a zarađivati će 1.2 milijuna eura godišnje.

Moro je, podsjetimo, ugovor sa zagrebačkim Dinamom imao do 2005. godine, za Dinamo je odigrao 114 utakmice.

Što na kraju krajeva iza Mora, iza igrača koji je rođen 1998. godine, ostaje u Dinamu? Između ostaloga i priča o mladiću kojeg je Dinamo ispred nosa preoteo Hajduku, budući da je Moro dijete iz Solina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.