Otok impresioniran snagom Hrvatske: ‘Samo je Njemačka tako izgledala’

Foto: hns-cff.hr

Pohvale je uvijek lijepo čuti, posebno vam drago zvuče ako dolaze od nekih autoriteta, ako su upućene vama, ali i sportskoj momčadi za koju navijate. Najvažnije je da su iskrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguće je biti Hrvat i ne navijati za Vatrene, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, poslije pobjede (3:0) u Belfastu, na travnjaku na kojem Sjeverna Irska tri godine nije poražena, stižu pohvale na račun Vatrenih. Jedan od onih koji je Hrvatskoj i izborniku Anti Čačiću iskreno čestitao svakako je  domaći izbornik Michael O’Neill, koji je svjestan kvalitete Hrvatske, makar ona bilo oslabljena. Pokušao je Michael O’Neill učiniti jedino što je mogao, opravdati svoje igrače, koji zapravo i nisu krivi jer su izgubili od daleko boljeg protivnika.

“Mi na neke igrače nismo mogli računati, bili su ozlijeđeni, a istovremeno igrali smo protiv jake momčadi.. Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija u Europi, ima vrhunske igrače u najvećim klubovima i sjajne mladiće koji su na meti tih najboljih klubova i jednom će tamo igrati. Ovako je uvjerljivo i dojmljivo protiv nas izgledala jedino još Njemačka. Poraz izgleda ružno, no, nismo zabrinuti, važno je da smo svladali Azerbajdžan i da smo drugi u skupini“, rekao je izbornik Sjeverne Irske Michael O’Neill nakon zasluženog i uvjerljivog poraza svoje momčadi.

Izdvojimo također na Twitteru komentar irskog NI Football Dailyja: “Hrvatska je prva gostujuća momčad koja je slavila na Windsor Parku u zadnje tri godine. Iako im je nedostajalo puno igrača, pokazali su da su stvarno klasa iznad ostalih…” Očito kako je Otok impresioniran snagom Hrvatske, što je svakako dobra vijest, iako će Vatreni pravu snagu morati dokazati već za 18 mjeseci na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. To će biti test hrvatske kvalitete.  Ovakva generacija ima pravo sanjati najveće uspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.