Ovako je izgledao Dinamov europski put ove sezone

Foto: fah

Dinamo je ove sezone odigrao čak 16 europskih utakmica, a svoj put je započeo još u srpnju prošle godine u drugom pretkolu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno su ‘modri’ upisali devet pobjeda, četiri neodlučena ishoda i tri poraza uz razliku pogodaka 27-13.

Europski put započeo je u 2. pretkolu Lige prvaka protiv Hapoel Beer Sheve (5-0, 2-2), potom su uslijedile dvije pobjede protiv Astane (2-0, 1-0), te play-off runda protiv Young Boysa (1-1, 1-2).

Nakon ispadanja od Švicaraca, natjecanje je nastavio u Europskoj ligi osvojivši prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea (4-1, 0-0), Spartaka iz Trnave (2-1, 3-1) i Anderlechta (2-0, 0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16-ini finala hrvatski prvak je odmjerio snage protiv češkog prvaka. Viktorija je u Plzenu pobijedila sa 2-1, no Dinamo je u uzvratu na prepunom Maksimiru slavio sa 3-0. U prvom dvoboju osmine finala Dinamo je pobijedio Benficu sa 1-0, a na Luzu pao nakon produžetka sa 0-3.

DINAMOV EUROPSKI PUT
2. pretkolo Lige prvaka
Dinamo – Hapoel Beer Sheva 5-0
Hapoel Beer Sheva – Dinamo 2-2
3. pretkolo Lige prvaka:
Astana – Dinamo 0-2
Dinamo – Astana 1-0
Play-off runda:
Young Boys – Dinamo 1-1
Dinamo – Young Boys 1-2
Skupina D Europske lige:
1. kolo: Dinamo – Fenerbahče 4-1
2. kolo: Anderlecht – Dinamo 0-2
3. kolo: Spartak Trnava – Dinamo 1-2
4. kolo: Dinamo – Spartak Trnava 3-1
5. kolo: Fenerbahče – Dinamo 0-0
6. kolo: Dinamo – Anderlecht 0-0
16-ina finala:
Viktorija Plzen – Dinamo 2-1
Dinamo – Viktorija Plzen 3-0
Osmina finala:
Dinamo – Benfica 1-0
Benfica – Dinamo 3-0 prod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.