Povratak europskog prvaka Tina Srbića: Puno mi je lakše nastupati u finalu

Foto: snimka zaslona

Europski prvak na preči, najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić vratio se iz Antalyje. Zlato je oko vrata, uspjeh će proslaviti, a nakon toga počet će se pripremati za sljedeća natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jučer je bilo vruće glave, sad je umorne. Odužio se put, zato malo i kasnimo. Teško je puno govoriti. Imao sam veliku želju osvojiti zlato ne zbog samog zlata. Nakon Olimpijskih igara razmišljao sam koji cilj da sam sebi postavim, da tome težim, da bolje treniram, da mogu još nešto ostvariti. Postavio sam si taj cilj – europsko zlato. Iskreno nisam ni sam očekivao da će tako brzo doći. Sretan sam zbog toga.

Glavni mu je suparnik za zlato bio Talijan Carlo Macchini, prevagnulo je 0.033 na Srbićevu stranu.

– Bio sam nervozan, uzela me trema tako da sam bio cijeli dan pospan, ali naučio sam i to kontrolirati. Osjećao sam se kao jedan od kandidata za zlato. Ja i Macchini smo bili jednaki, to je i ocjena pokazala. Pobijedio sam i kladionice, one su me stavile na drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno mi je lakše nastupati u finalu”

Sedam finala, šest medalja, a tek mu je 26 godina.

– Moglo je biti sedam od sedam da je sve bilo kako treba… ali da, podatak stvarno nestvaran. Ne znam što bih rekao. Nije da sam se trudio svako finale mora biti medalja, već jednostavno, puno mi je lakše nastupati u finalu.

Hrvatski ljubitelji gimnastike uživo će ga moći vidjeti na Svjetskom kupu u Osijeku početkom lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Planiram nešto novo, nešto teže za Osijek i nadam se pokazati to pred domaćom publikom, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.