Pašalićev Elche zbog dugova izbačen iz Prve lige

Iako su osvojili 13. mjesto u ovogodišnjem španjolskom prvoligaškom natjecanju, nogometaši Elchea neće se i sljedeće godine natjecati u elitnom razredu, jer su zbog poreznih dugova izbačeni iz La Lige, objavljeno je u petak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elche je kažnjen zbog vrlo ozbiljnih nezakonitih radnji te nepridržavanja španjolskog Zakona o sportu i nepoštivanja ligaškog pravilnika, a izrečena je i novčana kazna u iznosu nešto većem od 180.000 eura, objavljeno je na službenom internetskom portalu La Lige (www.lfp.es).

Prema sadašnjoj odluci čelnika lige, umjesto Elchea bi prvoligaški status trebao zadržati Eibar koji u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni nije rezultatima na travnjaku uspio ostati u elitnom razredu španjolskog nogometa.

Čelnici Elchea najavili su da će se žaliti na ovu odluku, tvrdeći da će sva svoja dugovanja prema državi podmiriti do kraja srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dresu Elchea prošle je sezone nastupao povremeni hrvatski reprezentativac i bivši igrač Hajduka 20-godišnji veznjak Mario Pašalić koji je u Španjolsku stigao na posudbu iz Chelseaja. Pašalić je u posljednjih osam kola triput bio strijelac te je na taj način doprinio osvajanju 13. mjesta na kraju prvoligaške sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.