Patrice Evra završava igračku karijeru

epa04747159 Real Madrid's Welsh winger Gareth Bale (R) duels for the ball with Juventus FC's French Patrice Evra (L) during the UEFA Champions League semi final second leg soccer match played at Santiago Bernabeu stadium, in Madrid, Spain, 13 May 2015. EPA/Alberto Martin

Bivši nogometaš Manchester Uniteda i Juventusa 38-godišnji Patrice Evra objavio je u ponedjeljak kraj igračke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evra, koji je odigrao 81 utakmicu u dresu francuske reprezentacije, namjerava se sada posvetiti školovanju za trenera.

“Moja je karijera došla kraju. Počeo sam 2013. raditi na UEFA B trenerskoj licenci i sada je želim završiti i onda nastaviti prema A licenci. Za godinu i pol, ukoliko sve bude u redu, bit ću spreman voditi neku momčad”, rekao je Evra za “La Gazzetta dello Sport”.

Zadnji klub za koji je Evra igrao bio je londonski West Ham kojeg je napustio u svibnju maju prošle godine, a osim Uniteda i Juventusa igrao je i za Marseille, Monaco i Nicu. Najveće uspjehe ostavrio je s klubom s Old Trafforda gdje je došao u siječnju 2006. godine. S ManU-om je osvojio pet naslova prvaka Engleske, Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i četiri Community shielda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.