Pavić i Mektić: ‘Ovo nam je bio prvi turnir na zemlji, ali stigli smo sa samopouzdanjem’

Foto: snimka zaslona

Turnir u Monte Carlu bio nam je prvi na zemljanoj podlozi, ali na njega smo stigli sa samopouzdanjem, izjavio je u nedjelju Mate Pavić koji je u paru sa Nikolom Mektićem osvojio ATP Masters 1000 turnir u Kneževini, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mektić i Pavić su u nedjelju u finalu parova svladali Britance Daniela Evansa i Neala Skupskog sa 6-3, 4-6, 10-7 u meču koji je trajao sat i 38 minuta.

– S Mektićem sam odigrao više od 30 mečeva i ušli smo u pozitivan niz, igrali smo odlično. Turnir u Monte Carlu bio nam je prvi na zemljanoj podlozi, a na njega smo stigli sa samopouzdanjem. Pomoglo nam je što smo dan ranije u polufinalu također dobili u tie-breaku Granollersa i Zeballosa, rekao je Pavić.

– Jako smo sretni jer je meč bio neizvjestan i mogao je otići na bilo koju stranu, ali u trećem setu mi smo dobili 10-7. Monte Carlo je predivno mjesto, tu sam 2019. osvojio turnir u paru sa Frankom Škugorom, a sada sa i Matom Pavićem, baš posebno, kazao je Nikola Mektić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Evans i Skupski su vrlo neugodni, dobili su puno mečeva. Volio bih da više igraju zajedno, jer su zaista dobar par. No, to ovisi o kalendaru Daniela Evansa (ATP – 26) u singlu, ocijenio je Pavić.

Bila je to repriza finala Masters 1000 turnira u Miamiju od prije dva tjedna, ali tada su Mektić i Pavić bili bolji u dva seta (6-4, 6-4). Mektić i Pavić već su osvojili pet naslova u ovoj sezoni (Antalya, Melbourne, Rotterdam, Miami, Monte Carlo).

– Još vas nismo uspjeli dobiti, ali pokušavat ćemo i dalje. Još jednom vam čestitam, ove godine ide vam odlično, poručio je Skupski najboljem svjetskom paru u 2021. godini, Mektiću i Paviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.