Legenda žestoko reagirala na potpis za tzv. Superligu: ‘Sramota, pohlepa, izbacite ih lige, oduzmite im titule’

Foto: snimka zaslona

Kako smo već pisali glavna tema svih važnijih sportskih medija diljem Europe je informacija da su super bogati, iako mnogi od njih u Ligi prvaka ne odveć uspješni, europski klubovi stavili svoj potpis za početak tzv. Superlige. natjecanja koje bi bogate klubove učinilo još bogatijima, a oni siromašniji tom natjecanju ne bi mogli ni blizu. UEFA je reagirala žestoko, apsolutno su protiv jedne takve lige te su poručili kroz priopćenje kako će se boriti protiv takvog projekta, a najavili su da igrači koji bi igrali tzv. Superligu ne bi mogli igrati za svoje reprezentcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo,jedanaest klubova iz Španjolske, Engleske i Italije potpisalo je sporazum oko osnivanja tzv. Superlige. Među njima, kako vidite, ima i klubova iz Engleske, poput Arsenala, Liverpoola, Chelsea, Manchester Uniteda, Tottenhama… Kako je moguće da bi u tzv. Superligi mjesta bilo za Tottenham, ali ne i za Dinamo koji je taj isti Tottenham ponizio nedavno u Europa ligi?

Ovo natjecanje bi se sastojalo od 16 stalnih klubova, uz još četiri kluba koji bi plasman ostvarili kroz nacionalna prvenstva, a klubovi bi igrali 18 utakmica grupne faze i zatim završni dio od četvrtfinala. UEFA je najavila da sudionici tzv. Superlige ne bi mogli igrati nacionalna prvenstva. Dakle, trebat će pronaći neki drugi način.

Legendarni bivši engleski reprezentativac Gary Neville bijesan je zbog potpisa engleskih klubova:

“United, Spursi i Arsenal čak ne igraju u Ligi prvaka. Arsenal je potpuno pogubljen klub i očekuju dobre stvari ako uđu u Superligu? Odvratno”, započeo je Neville izlaganje za Sky Sports te je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je sramota. Mora se provjeravati potrošnja klubova i ovo je čista pohlepa. Vlasnici nemaju nikakve veze sa klubovima i navijači ih moraju zaštititi”.

Nije se legendarni Neville tu zaustavio, nastavio je još žešće, najviše je ljut na svoj Manchester United, Manchester City, inače, zasad nije odgovorio na zahtjev za osnivanjem tzv. Superlige.

“Navijač sam Manchester Uniteda 40 godina, ali sam zgrožen Unitedom i Liverpoolom. Neka uđu u ligu, a onda ih kaznite. Teško ih kaznite, ogromnim kaznama, oduzimanjem bodova, oduzmite im titule. Izbacite ih iz lige i dajte trofeje Fulhamu i Burnleyju. Što je dosta dosta je. Navijači se neće pomiriti sa ovim. U doba velike krize i mnogih klubova koji se bore, vlasnici preko zooma pričaju novcu. Ovo je prava pohlepa”, rekao je Neville.

Mnogi ljudi iz svijeta nogometa definiivno dijele mišljenje Garyja Nevilla…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.