Penal protiv Rijeke sudili bi čak i protiv Reala u Ligi prvaka: Što se događalo u Puli, je li bilo spornih situacija?

Foto: Snimka zaslona

Nakon šokantnog poraza Dinama od Hajduka na Maksimiru (2:0 za Splićane) u vrlo dobrom derbiju pred dvadesetak tisuća gledatelja izgledalo je da će se Rijeka prošetati sedam kola prije kraja do prvog naslova u svojoj povijesti. Međutim, Istra je ”oživjela” Dinamo nakon što ga je zamalo ”pokopao” najveći i najljući rival.  Naime, nakon niza promašaja Rijeka je u Puli kiksala te je ostala bez dva planirana boda, završilo je tek 1:1. Riječani su sami sebi zabili pogodak, koji je pao iz opravdano dosuđenog penala. Umjesto očekivanih sedam bodova Rijeka ispred Dinama a nakon gostovanja u Puli ima pet bodova prednosti.  Još je dosta utakmica do kraja prvenstva, u igri je 21 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je izjednačila kako smo spomenuli, iz OPRAVDANO dosuđenog kaznenog udarca, snimka nesporne situacije iz bilo kojeg kuta gledano pokazuje da je igrač Rijeke igrao rukom, doduše, na putu prema ”petercu” Istre nakon centaršuta lopta je pogodila u ruku riječkog igrača, neki su u prvi mah signalizirali kako se radilo o takozvanoj napucanoj ruci, međutim, to nije bio slučaj, ruka igrača Rijeke Gorgona bila je u neprirodnom položaju, jedanaesterac je čist kao suza. Čak bi ga protiv Reala svirali u Ligi prvaka.  Nesporno čistu situaciju možete pogledati O V D J E!

Foto: Snimka zaslona

Ako pogodak Istre nije sporan, budući da nije sporan kazneni udarac, je li sporan zgoditak Rijeke, li Rijeka zabila iz zaleđa, kako neki tvrde? Naime, nakon što je s desne strane centaršut uputio igrač Rijeke ona je došla do Bezjaka koji je loptu proslijedio u peterac domaćina, ona je došla do Gorgona koji je glavom pogodio za vodstvo vodeće momčadi HNL-a. Zaleđe je ako igrač koji prima loptu u trenutku kad mu je ona upućena stoji iza obrane protivničke ekipe. Na prvi pogled Bezjak je nedvojbeno u zaleđu, no, konačni sud, koji ipak ništa neće promijeniti, dat će u ponedjeljak, u emisiji Stadion HRT-a, Oko skolovo, Mateo Beusan.  Gorgon, dakle, igračkoji je postigao gol, nije bio u nedozvoljenoj poziciji, no, Bezjak, koji je asistirao, vrlo vjerojatno je.  Međutim, pričekajmo…

Zanimljivo kako je pomoćni sudac podigao zastavicu, glavni je sudac poništio pogodak, da bi zatim nakon razgovora s pomoćnikom ipak gol za Rijeku priznao. Kontroverzna situacija, priznat ćete…. Situaciju koja je sasvim sigurno sporna pogledajte O V D J E!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.