Perišić i službeno član Intera

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić od danas je i službeno član talijanskog nogometnog velikana Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prošao liječnički pregled Perišić je s Nerazzurrima potpisao ugovor na pet godina, a njegovom bivšem klubu Wolfsburgu pripast će između 18 i 20 milijuna eura odštete.

“U Wolfsburgu sam proveo sjajno razdoblje i sada je vrijeme za novi izazov,” poručio je 26-godišnji Perišić. Predsjednik Intera Erick Thohir pozdravio je hrvatskog reprezentativca i poželio mu sreću u redovima milanskog kluba.

“Perišić je sjajan igrač odlične tehnike i snage. Dobili smo vrhunsko pojačanje,” poručio je 45-godišnji Indonežanin koji je kupio Inter u listopadu 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori između Intera i Wolfsburga trajali su ‘cijelu vječnost’. Međutim, klubovi su se ipak dogovorili. Prema pisanju talijanskog tiska ‘vukovi’ će dobiti oko 18 milijuna eura, a s raznim bonusima odšteta mi mogla narasti i do 20 milijuna eura.

Wolfsburg je u nedjelju realizirao i transfer Kevina De Bruynea u Manchester City za, nagađa se, 70 milijuna eura, pa je klub na prodaji ove dvojice igrača zaradio skoro 100 milijuna eura. Rupu u sastavu Wolfsburg će pokušati pokrpati u zadnjim satima prijelaznog roka kupovinom Juliana Draxlera iz Schalkea.

Perišić je tako postao peti hrvatski nogometaš koji će odjenuti Interov crno-plavi dres. Prije njega nosili su ga Dario Šimić, Marko Livaja, Mateo Kovačić te Marcelo Brozović koji će s Perišićem dijeliti svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je karijeru započeo u mlađim dobnim kategorijama splitskog Hajduka, ali nikada nije zaigrao za prvu momčad, već je kao 17-godišnjak otišao u francuski Sochaux, gdje također nije igrao u seniorskoj konkurenciji.Od 2009. do 2011. godine bio je igrač belgijskog Club Bruggea odakle je prešao u Borussiju iz Dortmunda za oko pet milijuna eura, da bi u siječnju 2013. stigao u Wolfsburg za osam milijuna eura. Za reprezentaciju je debitirao 2011. godine, te je dosada sakupio 38 nastupa i devet pogodaka.

Hajduk bi kao njegov prvi klub trebao na temelju ovog transfera zaraditi oko 3 milijuna kuna, što je sasvim lijepa svota za splitski klub u trenutcima kad se približavaju “pozitivnoj nuli” i skidaju kredit Grada s leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.