Perkovac: Ne treba vraćati ugled, nedostaje kontinuitet

rukometaša
Fah

Europsko rukometno prvenstvo igra se u siječnju 2024. Hrvatski rukometaši u skupini su sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. Izbornik Goran Perkovac okupio je jutros u Zagrebu 29 od 32 igrača s popisa pa su otputovali u Poreč na šestodnevne pripreme s jednom trening-utakmicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pozvan je rekordan broj igrača jer želimo odigrati jednu vrlo važnu test utakmicu. Takav broj igrača svakako potiče konkurenciju u ekipi, to sam i želio. Svi imaju šanse do kraja ovoga tjedna pokazati se, uvjeriti izbornika da su oni ti koje treba pozvati na Europsko prvenstvo, rekao je izbornik Goran Perkovac.

Prema najavi, svaki će igrač dobiti svoju priliku.

– Dok drugom ne svane, sada je situacija da imamo dosta povrijeđenih i to je svakako šansa drugima da se pokažu i da me uvjere da su oni ti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Hrvatskoj vratiti ugled u svijetu rukometa?

– Hrvatskoj ne treba vraćati ugled, mi smo zadnjih 30 godina u špici svjetskog rukometa, mi moramo malo doći u jedan kontinuitet koji smo prije imali. Sigurno to neće ići preko noći. No, nadam se da ćemo na Europskom prvenstvu igrati bolje nego što smo igrali do sada.

Reprezentaciju je preuzeo prije 270 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisam zadovoljan jer praktično nisam imao prilike nešto puno napraviti, imao sam pet ozbiljnih treninga do sada. Jako sam dugo na kormilu reprezentacije. Radio sam puno oko obilazaka igrača, razgovora s njima, sada se veselim ovih tjedan dana da odradimo u komadu 10, 15 treninga.

Što se tiče zdravstvenog stanja, ozlijeđeni su Srna, Jaganjac, Cindrić, Šipić te drugi.

– Ovo sigurno nije optimalna situacija, na njih ozbiljno računamo. No, ovo je ujedno, ponavljam, šansa za one koji su tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro je Europsko prvenstvo, potom kvalifikacije za Olimpijske igre, a Hrvatska je početkom 2025. i jedan od domaćina Svjetskog prvenstva.

– Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Prve Europsko, onda kvalifikacije, nadamo se odlasku na Olimpijske igre. Tim slijedom na Svjetskom prvenstvu bi došla situacija gdje smo uigrani, gdje možemo odigrati svoj najbolji rukomet i možda osvojiti medalju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.