Petković se našao na listi uz Ronalda, Yamala, Mbappea i Griezmanna

Foto: fah

Među statistikama koje su se poprilično pratile tijekom Europskog nogometnog prvenstva nalazi se i ljestvica očekivanih golova. Na njoj se nalazi i Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi će u startu pretpostaviti kako se na njezinu vrhu nalazi Cristiano Ronaldo i bit će u pravu. Portugalska legenda i čovjek s najviše pogodaka u povijesti reprezentativnog nogometa dao je sve od sebe da zabije i na ovom Euru, ali nije uspio. Neiskorišten je ostao čak i kazneni udarac protiv Slovenije.

Odmah iza njega, unatoč dva postignuta pogotka iz kaznenih udaraca, nalazi se Kai Havertz. Nijemac je netko tko jako puno radi za momčad, ali isto tako netko tko je sposoban uistinu svašta promašiti. Tako je bilo i ovdje.

Top tri zatvara Romelu Lukaku, koji je trebao postići 2,3 pogotka, ali je ostao na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misliš Petković, kažeš Budimir…
Na desetom mjestu liste nalazi se i jedan hrvatski nogometaš. Uz jednu grešku na grafici i u tekstu, gdje je postavljen Ante Budimir.

Zapravo se radi o Bruni Petkoviću, koji je promašio kazneni udarac protiv Španjolske. xG za kazneni udarac iznosi 0.76 pa nas ne čudi što je on tu.

Jedino je ekipa iz WhoScoreda mogla malo pripaziti na ime pa ne pomiješati dva hrvatska napadača. Napravili su to čak i u tekstu na svojoj stranici, ali spomen imena Petkovića ipak je razjasnio o kome se radi, piše gol.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.