Petković uoči Hajduka: Prilika da se odužimo navijačima

petković
Foto: fah

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa u nedjelju u sklopu 18. kola 1. HNL-a na Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo dočekuje Splićanje s novim trenerom Željkom Kopićem koji je sjeo na klupu Modrih umjesto Damira Krznara koji je dao ostavku nakon ispadanja od Rijeke u četvrtfinalu Kupa.

– Dosadašnja karijera pokazuje da je sposoban trener, iza sebe ima određeno iskustvo. Kroz priču i neke njegove zahtjeve koje ekipa što prije pokušava usvojiti sigurno da može donijeti dosta toga dobroga, rekao je napadač Dinama Bruno Petković o novom treneru.

– Mi smo Dinamo i na svakoj utakmici idemo na pobjedu, a jedna posebna draž je taj derbi u kojemu jednostavno moramo pokazati da smo još uvijek najbolja momčad u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Derbi nosi samo još jednu dodatnu čar i draž koja donosi jedan poseban motiv, a utakmica kao utakmica, svaka nosi tri boda i svaka utakmica nam je bitna jer prvenstvo nam je broj jedan i naravno da su nam maksimalno misli fokusirane na utakmicu, ali ponavljam, derbi je derbi, i što često voli naglasiti naš kapetan, derbi se ne igra nego se pobjeđuje, kaže napadač Modrih.

U dosta medija spominje se da je to dvoboj Petkovića i Livaje, između dvije desetke?

– U dosadašnjoj karijeri sam uvijek individualne stvari ostavljao sa strane, nema potrebe ‘pumpati’ bilo kakvo natjecanje, bilo kakav rivalitet između pojedinih igrača, dovoljan rivalitet je već između dvije ekipe koje su dugo godina bile najbolje ekipe Hrvatske. I taj jedan derbi juga i sjevera je sigurno nešto što će privući, nadam se, pun stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjoj utakmici protiv Hajduka na Maksimiru Petković je bio igrač utakmice, uz pogodak iz penala i asistenciju Kastratiju, Dinamo je tada slavio 2:0, bi li volio ponoviti tako nešto i u nedjelju?

– Jednostavno, najbitnija stvar su ta tri boda, pogotovo zato što dolazimo, čak ne bih rekao iz igračke krize, nego iz jedne rezultatske krize u posljednjim utakmicama, i ova tri boda sigurno bi nam bila jedan veliki vjetar u leđa.

Na treningu su danas Modri imali podršku navijača, koliko to znači igračima prije ovako važne utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno jako puno, jer mislim da smo im ostali dužni u zadnjim utakmicama, a osjetili smo veliku podršku bez obzira na rezultate koji nisu bili u skladu s našim mogućnostima, čak bih rekao u skladu s onim prikazanim na terenu. Nekad nedostaje te sportske sreće i mislim da je ovo prava prilika da se čak i odužimo našim navijačima, zaključio je Bruno Petković, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.