Petra Martić o novoj sezoni, lockdownu, rukometašicama…

Foto: snimka zaslona

Hrvatska tenisačica Petra Martić gostovala je u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.
Petra Martić trenutno je među 20 najboljih tenisačica svijeta, točnije, godinu završava na 18. mjestu WTA ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić se javila iz Amsterdama gdje živi posljednje 2,5 godine.

– Pripremam se za novu sezonu. Trenutno sam 18. tenisačica svijeta, s obzirom na zbivanja, nije tako loše, mislim da je sezona bila solidna, sve u svemu sam zadovoljna s ovakvom 2020. godinom, ističe.

Što se tiče ritma treninga kaže da trenira dva puta dnevno, otprilike 4 sata, potom slijedi fizioterapija te otprilike ukupno 6,7 sati u danu oduzme joj sva ta priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pomicanje Australian opena u veljaču i nije bila najbolja vijest, pošto smo već imali jako dugu pauzu ove godine. Godina kao što sam rekla nije bila sjajna, ali ipak sam zahvalna da ćemo otići u Australiju.

Martić dodaje da su s obzirom na ostale sportove tenisači bili dosta uspješni, a s obzirom na komplicirano stanje.

Situaciju s koronavirusom je iskoristila da posjeti neka mjesta u Hrvatskoj koja do sada nije posjećivala, poput Plitvičkih jezera, Biokova…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nažalost se do kraja godine neću moći vratiti doma za Božićne praznike, ali uspjela sam nakon US Opena malo doći kući. Izgleda da nas cijela ova situacija čeka do kraja godine, a i da sljedeća godina ne izgleda baš najbolje.

Martić otkriva da je velika zaljubljenica u kavu, ovo vrijeme s manje turnira iskoristila je da prođe i tečaj za baristu.

Što se tiče okupljanja ženske teniske reprezentacije, Martić kaže da je za sada sve još upitno jer raspored Australian opena remeti cjelokupni raspored.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Po meni će prvi dio godine biti jako improviziran. Nadam se da ćemo do Nove godine znati više.

Kaže da je donekle uspjela pratiti nastup rukometašica na Europskom prvenstvu, ističući “da se nada da će ih pogledati u polufinalu, a onda i u finalu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.