Pique o pravilima koja je Xavi uveo u Barcelonu: ‘Kada postoje pravila, onda trener ne mora biti strog’

epa09484343 Cadiz's striker Ruben Sobrino (L) duels for the ball against Barcelona's defender Gerard Pique (C) during the Spanish LaLiga soccer match between Cadiz CF and FC Barcelona at Nuevo Mirandilla stadium in Cadiz, Andalusia, Spain, 23 September 2021. EPA/ROMAN RIOS

Xavi je preuzeo Barcelonu nakon otkaza Ronaldu Koemanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je u prvim satima na novom poslu promijenio liječničku ekipu i kondicijskog trenera.

Uveo je i pet novih pravila uz poruku igračima na predstavljanju.

Jedno pravilo je da je igračima zabranjeno tijekom sezone putovati zbog privatnih obaveza, a to se pravilo najviše odnosi na dokapetana Gerarda Piquea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilo je i da će treninzi biti dulji i da će nogometaši morati više vremena provoditi zajedno u trening-centru, umjesto da ondje provedu samo sat i pol na treningu. Želi se produljiti nogometašima radni dan, uvesti grupni doručak i pratiti kako se hrane.

“Kada postoje pravila, onda trener ne mora biti strog. Kada smo imali trenera koji nam je u svlačionici postavio jasna pravila, ostvarivali smo velike rezultate. Kad nije bilo pravila, bili smo u lošoj situaciji”, komentirao je Pique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.