Pirlo: ‘Bili smo prestatični, nismo uopće pritiskali’

Foto: fah

Trener Juventusa Andrea Pirlo nakon što je njegova momčad preokretom pobijedila Torino u 10. kolu talijanske Serie A dao je izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovakve utakmice puno više umaraju kad ste igrač, lakše je ovo promatrati kao trener, ali osjećaj pobjede je jednako dobar. Kad gubite svaki duel, jako je teško kontrolirati utakmicu. Bili smo prestatični, nismo uopće pritiskali Torino i samo smo ubacivali lopte u kazneni prostor bez smisla. Ipak, u drugom poluvremenu presudio je Juventusov DNK”, rekao je Pirlo pa dodao:

“Znali smo da moramo dati sve od sebe na terenu i pritisnuti Torino na njegovu polovicu ako ga želimo slomiti. Zamjene koje smo uveli su nam dale momentum nužan za ovakvu pobjedu. Kad se protivnik zatvori i povuče u svojih 30 metara, lopta mora ići brzo i tražiti pukotine u obrani, to je ono što nismo dobro radili u prvom dijelu.”

“Pobjednički DNK mora ostati okosnica ove momčadi. Neke utakmice će biti teške ako rano primimo gol pa se protivnik povuče u obranu, ali na nama je da razbijemo blok. Ne smije se događati da Juventus ulazi u utakmicu s manjkom želje i hrabrosti”, rekao je Pirlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.